ManşetTürkiye

KHK’lilerin ‘Büyük Buluşması’na Valilik engeli

0

KHK’li Platformu’nun 5-6 Ekim’de düzenlemeyi planladığı Büyük Buluşma, Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Gerekçe, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na uygun olmayışı…

KHK’lilerin bu hafta sonu Ankara’da yapmayı planladığı Büyük Buluşma Valilik tarafından yasaklandı. KHK’li Platformu, 5-6 Ekim 2019 tarihinde Çankaya Belediyesi’ne bağlı Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenleyeceği etkinlik için Valiliğe iki ayrı başvuru yapmıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve İHD Genel Merkezi tarafından ayrı ayrı iki başvuru yapılmasına rağmen, Valilik sosyal medya duyuruları üzerinden etkinliğin yasaklandığını bildirdi.  Ankara Valiliği tarafından etkinliğin yapılacağı Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğü’ne gönderilen yazı şöyle:

HDP Kocaeli İl Başkanlığı organizesinde Kocaeli ilinde düzenlenen etkinlikte ‘5-6 Ekim tarihlerinde Ankara ilinde KHK konusu ile ilgili toplantı yapılacağı’ şeklinde beyanlarda bulunulduğu çeşitli yazılı ve görsel medya organları ile sosyal medyada yapılan paylaşımlardan anlaşılmıştır.

Aynı zamanda sosyal medyada KHK’lı Platformu uzantılı hesaptan yapılan paylaşımlarda ‘Sen Yoksan Bir Eksiğiz’ çağrısı ile 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde İlimiz Çankaya İlçesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde ‘Büyük KHK Buluşması’ adı altında çağrılarda bulunulduğu anlaşılmıştır.

Konu ile ilgili düzenlenmek istenilen etkinlik 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Valiliğimizin 02.10.2019 tarihli ve … sayılı yazısı ile yasaklanmıştır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.