Kültür-SanatManşet

“Kestaneden filmler” ödüllendirildi

0

Beyaz perdenin en kötülerinin seçildiği Altın Kestane Ödülleri sonuçlandı.

Online yayımlanan haftalık film kültür dergisi Arka Pencere’nin düzenlediği, yerli filmler arasında en fenaların seçildiği Altın Kestane Ödülleri bu yıl dördüncü kez dağıtıldı.

EN FENA FİLM: SÜPERTÜRK (Yönetmen: Tamer Karadağlı)

*

EN FENA YÖNETMEN: Sinan ÇETİN (Çanakkale Çocukları)

*

EN FENA KADIN OYUNCU: Rebekka HAAS (Çanakkale Çocukları)

*

EN FENA ERKEK OYUNCU: Cemal HÜNAL (Kaos: Örümcek Ağı)

*

ALARM ZİLİ ÖDÜLÜ : Yavuz BİNGÖL

2008’de Üç Maymun’la kariyerinin zirvesini yakalayan Yavuz Bingöl’ün, 2012 yılında, “Kurtuluş: Son Durak”, “Çanakkale Çocukları”, “Mevsim Çiçek Açtı” gibi filmlerde vasat performansı sebebiyle Yavuz Bingöl için alarm zili çalmaya başladı.

ALTIN ÇINGIRAK ÖDÜLÜ: Zeki DEMİRKUBUZ

Zeki Demirkubuz’un son dönem yaptığı açıklamalar sebebiyle bu ödüle layık görüldüğü belirtiliyor. Yeraltı filmiyle katıldığı festivalde ödül sonuçlarını beğenmeyince Altın Koza jürisini “gerzek” ilan eden Demirkubuz, “daha da ulusal festivallere katılmam” demişti. Bahçeşehir üniversitesinde katıldığı bir derste ise “ben bu yavşak eleştirmenlerin birkaçını dövdüm, hatta bunlar “Zeki beni dövdü” diye ortalıkta dolaştılar” gibi açıklamalarda bulunmuştu.

 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: facebook

Arka Pencere, 19-25 Ekim 2012 tarihli 156. sayısının kapak görseli olarak Sylvia Kristel’in “Emmanuelle” dolayısıyla verdiği dünyaca ünlü pozu kullanarak,  ölümünün ardından ünlü sanatçıyı saygıyla andı. Yaptıkları açıklamada “Büyük bir saçmalığın yaşanması, yani Facebook sansürünün işlemesi için bu kadarı yetti ve Kristel’in göğüs uçları nedeniyle Arka Pencere’nin Facebook hesabı iki haftayı aşkın süre kapatıldı. Facebook, iki yüzlü tutumu ve sansürcülüğüyle Altın Kestane tarihinde nadide bir yer edindi. 2012’nin ‘en fenaları’ arasına adını yazdırmayı oybirliğiyle başardı, Bu dalın diğer iddialı adayları da şöyleydi: Sektörün hemen hemen bütün alanlarına etki eden ve diğerlerinin önünü kesen bir tekele dönüştükleri için Cinemaximum MarsEntertainment ortaklığı… “Kibarca Öldürmek”  Killing Them Softly hakkındaki sansür talebi nedeniyle eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay… Emek Sinemasının yıkımı için çaba gösteren kurum ve kişilerin topu birden” denildi.

 

Geçen Yılın ödül sahipleri ise şöyleydi;

En Fena Kadın Oyuncu Performansı: Hande Subaşı (Anadolu Kartalları)

En Fena Erkek Oyuncu Performansı: Yaşar Alptekin (Bendeyar)

En Fena Film: Ay Büyürken Uyuyamam (Şerif Gören)

En Fena Yönetmen: Ömer Vargı (Anadolu Kartalları)

Alarm Zili Ödülü: İsmail Hacıoğlu (Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak)

Altın Çıngırak Ödülü: Şirin Sever ve Engin Altan Düzyatan

Jüri Özel Ödülü: Hıncal Uluç

 

4. ALTIN KESTANE ÖDÜLLERİ BÜYÜK JÜRİSİ

“Erkan Aktuğ, Cem Altınsaray, Bilgehan Aras, Okan Arpaç, Tunca Arslan, Fırat Ataç, Senay Aydemir, Kemal Ekin Aysel, Janet Barış, Banu Bozdemir, Cumhur Canbazoğlu, Cüneyt Cebenoyan, Ebru Çeliktuğ, Tuncer Çetinkaya, Sadi Çilingir, Bahar Çuhadar, Murat Emir Eren, Murat Erşahin, Engin Ertan, Talip Ertürk, Berke Göl, Burak Göral, Çağdaş Günerbüyük, Mujde Işıl, Kaan Karsan, Ali Koca, Nil Kural, Ceylan Özgün Özçelik, Murat Özer, Olkan Özyurt, Fırat Sayıcı, Müge Turan, Erman Ata Uncu, Ali Ulvi Uyanık, Gülhan Düzgün Varank, Uğur Vardan, Burçin S. Yalçın, Deniz Yavuz”dan oluşuyor.

– arkapencere.com, Yeşil Gazete –

You may also like

Comments

Comments are closed.