YerelHayvan HaklarıManşet

Keşan’da at arabasını getirene ücretsiz elektrikli triportör

0
Fotoğraf: DHA

Edirne‘nin Keşan ilçesinde başlatılan ‘At arabaları dönüşüyor’ projesi kapsamında bugün düzenlenen törenle at arabalarını teslim eden 104 kişiye ücretsiz elektrikli triportör dağıtıldı.

Proje, Keşan Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘ndan alınan 1 milyon 600 bin liralık hibe desteğiyle hayata geçirildi.

‘Bu proje Türkiye’ye örnek olacak’

DHA‘nın haberine göre, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bu proje sayesinde yük taşımacılığında kullanılan at arabalarının ilk defa teslim alınarak yerine ücretsiz bir şekilde elektrikli triportör verildiğini kaydetti. Helvacıoğlu, projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirterek şunları söyledi:

Bu projeyle 104 at arabasının dönüşümü sağlanıyor. 104 at arabacısı dernekleşerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyemizin destekleriyle triportörlerle değişime geçiyor. Atlar artık yükten kurtuluyor. Çevreci ve istihdam destekli bir projeyle atların yük taşımasını engelliyoruz. Bu proje, Türkiye’ye örnek olacaktır. Teslim alınan atlar, köylerdeki çiftçilere ve ihtiyacı olan Roman derneklerine dağıtılacak. Atların bakımını da teslim ettiğimiz kişiler yapacak. Şu an ki gibi yük ve eşya taşımacılığında kullanılmayacaklar.”

Fotoğraf: DHA

‘Daha iyi işler yapacağız’

At arabacıları da başlatılan bu yeni projeden memnun olduklarını aktardı. At arabacısı Mustafa Padır triportörlerle daha iyi işler yapacaklarına inandıklarını söylerken, 40 yıldır at arabacılığı yapan Salih Kömür ise belediye başkanının kendilerine iş bulmakta yardımcı olacağını söyledi.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.