ManşetTarım-Gıda

Keşan’da 105 futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi kurtarıldı

0

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde 105 futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisinin kurtarıldı. TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği tarafından açılan ve kazanılan davaya itirazın mahkemece reddedildiği belirtildi.

Edirne Son Haber’den Mutlu Akbaşak’ın haberine göre TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, kazanılan davayla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Keşan’da 100,57 hektar birinci sınıf mutlak tarım arazisinin amaç dışı kullanımı önlenmiş oldu. Toprağın üretilmeyen tek kaynak olduğunu ve söz konusu tarım alanının amaç dışı kullanımının mahkeme kararıyla engellenerek, TEMA’nın mücadelesiyle insanlığa kazandırıldı” şeklinde konuştu.

Keşan Belediyesinin talebi üzerine; Edirne İl Toprak Koruma Kurulunun Keşan sınırları içerisinde “Konut dışı kentsel alan” ve “Sanayi alanı” amaçlı 100,57 hektarlık bir alan için aldığı amaç dışı kullanım kararı hakkında verilen Bakanlık Oluru’nun iptali için 1 Mart 2016 tarihinde dava açıldığını belirten Çoğal, “TEMA Vakfı’nın açtığı davanın Ocak 2017’de sonuçlanmasıyla yaklaşık 105 futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisi kurtarıldı” dedi.

TEMA Vakfı’nın davayı kazanmasının ardından karara itiraz edeceklerini belirten Keşan Belediyesi,  “Biz belediye olarak gerekli bilgi ve belgeleri dava dosyasına ibraz ettik. Buna rağmen Sayın mahkeme tarafından aleyhimize karar verildi. Hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz kararın kaldırılması için idaremiz davanın tarafı olmamakla birlikte davalı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte istinaf yoluna başvuracağız. Söz konusu husus yargı konusu olduğundan yargılamanın sonucuna göre idaremiz gereğini yapacaktır”şeklinde açıklama yapmıştı.

Keşan Belediyesinin talebi üzerine, Keşan’da yaklaşık 105 hektar tarım arazisinin (105 adet futbol sahası büyüklüğünde) amaç dışı kullanımına yönelik Bakanlık Oluru’nun iptali için TEMA Vakfı tarafından açılan davada 14 Temmuz 2016 tarihinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmıştı. Daha önce davası açılan Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının tadil edilerek yeniden yapılması üzerine  planın kısmen iptali için yürütmeyi durdurma istemli olarak 1 Mart 2016 tarihinde Danıştay’da dava açılmıştı.

 

(Edirne Son Haber.com)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.