ManşetTürkiye

Kentsel dönüşümdeki Mamak’ta kimyasal atık tehlikesi: Sokak hayvanları ölüyor!

0

Ankara, Mamak 1577/1 Sokak’taki kentsel dönüşüme bir de kimyasal atık tehlikesi eklendi. Sokağın inşaat halinde olmasını fırsat bilenler, gece yarısı kimyasal atıkları kaçak şekilde sokağa bırakıyor. Çocukların oyun alanı olarak kullandıkları alanlardaki kimyasal atıklarla ilgili hiçbir denetim yok, mahalleli korkuyor.

Aykut Küçükkaya’nın Cumhuriyet’te çıkan haberine göre, bir taraftan konut inşaatlarının yükselmeye devam ettiği mahalleye atıklar özellikle gece yarısından sonra getiriliyor. Çocukların oyun alanına dönüşen ve atıkların bırakıldığı yıkıntılar bölgesinde herhangi bir koruyucu önlem alınmadığı gözleniyor. Üzerinde kimyevi madde üretiminde kullanıldığı yazan malzemeler herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan alanda güneşe ve dış tehlikelere açık vaziyette bulunuyor.

Belediye ekiplerinin temizlik için dahi uğramadığı bölge yaşanabilecek bir felaketin habercisi durumunda. Varillerin atıldığı yerleşim alanı içindeki bölgede sokak hayvanlarının etkilendiği hatta bir kedinin öldüğünü de belirtiliyor.

Varillerin üstündeki etiketlerde solunmaması, gözle temas etmemesi gerektiği, kansere neden olabileceği açıkça görülüyor.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.