GündemManşetTürkiye

Kemal Kurkut’u vuran polis için 9 yıla kadar hapis cezası istendi

0

2017’de Diyarbakır‘daki Newroz kutlamasında vurularak öldürülen Kemal Kurkut ile ilgili davanın onuncu duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görüldü. 

Sanık polis Y.Ş.’nin koronavirüs karantinasında olduğu gerekçesiyle katılmadığı duruşmaya Kurkut’un abisi Ferhat Kurkut ile avukatları Mehmet Emin AktarSidar Avşar ve Zeynep Işık katıldı.

MA’nın aktardığına göre savcı mütalaasında, sanık polisin Kurkut’u hedef alarak ateş etmediği ve suçlamaları kabul etmediği şeklindeki savunmasına yer verdi. Mütalaada, Ulusal Kriminal Büro’nun (UKB) ikinci raporu ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nca (ATK) hazırlanan uzmanlık raporlarında kurşunun doğrudan değil, yerden sekme sonucu vücuda girdiği yönündeki görüşler ifade edildi. 

Bir sonraki duruşma 22 Eylül’de

Savcılık mütalaasında “Sanığın olay anındaki durumu ve atış sayısı dikkate alındığında aşırılığa kaçarak silah kullanıldığına, bu nedenle de sanığın bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. 

Kurkut ailesinin avukatları ve sanık avukatı, verilen mütalaaya karşı süre talebinde bulundu. Davanın bir sonraki duruşması 22 Eylül’de.

Bilinçli taksir 

Failin “öngördüğü” neticeyi istememesine rağmen, kural ihlali yaparak veya şans, kişisel yetenek vb. etkenlere güvenerek hareket etmesi ile fiili işlemesi. 

Ne olmuştu?

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut, Diyarbakır’da Newroz kutlamalarında, Evrim Alataş Caddesi‘ndeki polis kontrol noktasında vurularak hayatını kaybetmişti. 

Olay anında çekilen görüntülerde, vücudunun üst bölümü çıplak haldeyken kontrol noktasında polislerle tartışan Kurkut’un noktayı geçerek koşmaya başladığı, polislerden bazılarının üzerine bazılarının da havaya ateş ettiği görüldü. dihaber, bir polis amirinin “Ateş etmeyin” uyarılarına rağmen Kurkut’un vurulduğunu yazdı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.