ManşetTürkiye

KCK’den TAK’a ‘eylemlerine son ver’ çağrısı

0

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Taksim’deki eylemi ve eyleme karar verenleri “açıkça” kınayarak, “TAK örgütünü, halkımızın özgürlük mücadelesine hizmet etmeyen bu tür eylemlere derhal son vermeye çağırıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili çağrı, PKK’ya yakın sitelerde yayınlandı.

KCK’nin açıklaması şöyle:

“Hareketimizin 30 Eylül 2010 tarihinde bir aylık süreyle ilan ettiği ateşkesin resmi olarak bitmesine 1 gün kala ve Önderliğimizle devleti temsil eden bir heyetin görüşmelerinin yürütüldüğünün sınırlı olarak basına yansıtıldığı ve hareketin yönetimi olarak bizlerin de eylemsizlik sürecinin uzatılmasında kararlaşma aşamasına ulaştığımız bir günde Taksim’deki intihar eylemi gerçekleştirilmiştir.

Hareketimizin yönetimi ne de bize bağlı herhangi bir birimin böyle bir eylem ve planlaması asla söz konusu değildir.’ Bir taraftan dönemsel bir eylemsizliği ilan etme, diğer taraftan da böyle bir eylem yapma akıl karı değildir. Ayrıca sanki hareketimizde bir iç kontrol sorunu varmış gibi yansıtılması da gerçekleri çarpıtmaktır. Böyle bir durum söz konusu değildir. KCK sistemi içerisindeki tüm birimler ilan edilen eylemsizliğe harfiyen uyacaklardır. Bu eylem dışımızdaki bir grubun eylemidir.

Önderliğimizin demokratik ve barışçıl yöntemlerle sorunu çözme yönündeki çabalarını ve hareketimizin attığı tarihi önemdeki pratik adımları boşa çıkaran böyle bir eylemle hareketimizin ilişkilendirilmesi ve sorumlu görülmesi tümüyle maksatlı ve çatışma ortamını yaratmayı hedefleyen bir politik yaklaşımdır.

TAK örgütünü, halkımızın özgürlük mücadelesine hizmet etmeyen bu tür eylemlere derhal son vermeye çağırıyoruz. Son verilmemesi ve devam etmesi halinde hareketimizin bu girişimlere karşı kesin ve net tavır alarak hesap soracağını bilinmesini istiyoruz.

KONUYLA İLGİLİ BİR ÖNCEKİ HABERİMİZ BÖYLEYDİ:

Taksim’de 31 Ekim’de bir kişinin ölümü, 15’i polis 32 kişinin yaralanmasına yol açan intihar saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgüt üstlendi.

Konuyla  ilgili açıklama PKK’ya yakın kaynaklar tarafından böyle duyuruldu:

TAK, eylemi üstlendiği açıklamayı kendi internet sitesinde yayınladı.

Teyrênbazên Azadîya Kurdistan (TAK) basın sözcüsü Doğan Baz’ın yaptığı açıklamada, “31 Ekim 2010 Tarihinde İstanbul Taksim Meydanında, Türk (…) polis gücüne karşı gerçekleştirilen eylemi TAK olarak üstleniyoruz. Bu intikam eylemi örgütümüz TAK’ın komuta kademesinde yer alan Derwêş (Vedat Acar) Arkadaşımızın kendi inisiyatifi ile örgütlendirilmiş ve hayata geçirilmiştir” denildi.

Açıklamaya göre Acar, intihar eylemini kendi inisiyatifi ile gerçekleştirdi.

Olayı,  Kürt siyasi güçlerine yönelik devlet saldırıları ve tutuklamalara karşı bir intikam saldırısı olarak niteleyen açıklamada, “Bu kirli siyasete karşı tutumunu belirleyen TAK’ın yiğit militanı Derwêş arkadaş kendi inisiyatifi ile bu eylemi geliştirmiştir” dendi.

TAK, eylemi düzenleyen Acar’a ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“Derwêş arkadaş çeşitli biçimlerde dile geldiği gibi farklı bir örgütün değil örgütümüz TAK’ın komuta kademesinde yer alan bir üyemizdir. 2005 yılında örgütümüze katılan Vedat Acar arkadaş farklı kamplarımızda eğitimler görmüş ve ardından birçok pratik faaliyet yürütmüştür. Yine örgütümüz bünyesinde örgütlendirilen intihar komandoları çalışmasına dahil olmuş ve bu temelde faaliyetlere katılmıştır. Yürüttüğü tüm görevlerde başarılı pratikler ortaya çıkaran Derwêş arkadaş Türkiye metropollerinde de çalışmalar yürütmüş ve başarılı birkaç eylem gerçekleştirmiştir. Başarılı pratiklerinin ardından örgütümüzün komuta kademesinde yer alan arkadaşımız son bir yıldır da TAK’ın Türkiye metropollerindeki çalışmalarda sorumlu düzeyde görevler almıştır. Gerçekleşen bu eylem böylesi bir görev ve sorumluluk anlayışı ile geliştirilmiştir.” (Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.