ManşetKazdağları Günlüğü

Kazdağları için Ankara’ya yürürken gözaltına alınan doğa severler beraat etti

0

Kazdağları’ndaki altın madenine karşı direnişe destek için İstanbul’dan Ankara’ya yürümek isteyen ve iki ayrı günde gözaltına alınan toplamda 10 kişi hakkında açılan davada beraat kararı verildi.

Doğa severler, 26 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da yapılması planlanan “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” mitingine katılmayı planlıyordu. Ancak 5 Ekim gece saatlerinde ve 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilmek istenen yürüyüşler polis tarafından engellenmişti.

Daha sonra ise Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlaması yöneltilerek haklarında İstanbul Anadolu 27’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Fotoğraf: Kazdağları İstanbul Dayanışması

‘Uyarı ve delil yok’

Yeşil Gazete’ye dava hakkında bilgi paylaşan Avukat Onur Cingil, ilk celsede sanıkların çoğunluğunun savunmalarını tamamladığını geri kalan bir kişinin savunmasının alınması için de üçüncü celsenin görüldüğünü belirtti.

Bu celsede son sanığın davasının ayrılmasını ya da toplu olarak beraat kararı verilmesini talep ettiklerini söyleyen Cingil, “Kolluk kuvvetlerinin gözaltı öncesinde gerekli uyarıyı yapmamaları ve polise mukavemet gibi bir suçun delilinin olmamasını gerekçe gösterilerek beraat kararı verildi” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.