Türkiyeİklim KriziManşet

Kayseri, Adana ve Mersin sel altında

0
Fotoğraf: AA

Ülke genelinde etkisini gösteren kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar dere yataklarının taşmasına ve sele sebep oldu. Kayseri’de bir ev sel sebebiyle sürüklenirken, Adana’da köprü yıkıldı. Mersin’de ise selde mahsur kalan öğrenci minibüsü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ev selde sürüklendi

Kayseri Yahyalı’da etkili olan sağanak sonucu Aladağlar‘dan gelen sel, dere yataklarının taşmasına neden oldu. En fazla Kapuzpaşı mahallesinde etkili olan sel nedeniyle birçok işletme zarar gördü, evler su içinde kaldı. Bir evin sele kapılarak sürüklenmesi sosyal medyada pek çok kez paylaşıldı. Meydana gelen toprak kayması sonucunda ise bazı yollar ulaşıma kapandı.

Adana’da sel köprüyü yıktı

Adana’nın Pozantı ilçesinde başlayan yağmur, etkisini artırarak sağanağa dönüştü. Yağış nedeniyle ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Belemedik, Yukarıbelemedik, Yağlıtaş ve Karakışlakçı köylerinin yolları ulaşıma kapandı.

Çakıt Çayı etrafında bulunan iki dinlenme tesisini sel suları basarken, Belemedik Mahallesi‘nin yolu ise su altında kalarak ulaşıma kapandı, bir köprü ise sel suları nedeniyle yıkıldı.

Mersin’de öğrenci otobüsü mahsur kaldı

Mersin’in Silifke ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen selde yollar çöktü, yol kapandı. Selde mahsur kalan içerisinde beş öğrenci bulunan öğrenci minibüsü Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.