DünyaManşet

Kayıp Malezya Havayolları uçağından bir yıldır hiçbir iz yok

0

Geçen yıl 239 yolcusu ile kaybolan yolcu uçağının hâlâ hiçbir yerde izine rastlanmaması üzerine arama çalışmalarına son verileceğinin açıklandı.

13 kayıp malezya havayolları uçağı

Avustralya Başbakan Yardımcısı Warren Truss, MH370 sefer sayılı Malezya Havayollarına ait kayıp uçağın arama çalışmalarının yakında durdurulacağını duyurdu.

Truss, Avustralya, Çin ve Malezya arasında konuya ilişkin görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve “Kayıp yakınlarının çoğu bir sonuca ulaşana kadar arama çalışmalarının devam etmesini istiyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz ancak bu durum böyle devam edemez, bir uzlaşma bulmamız gerekiyor” dedi.

Şimdiye kadarki arama çalışmalarına 120 milyon Avustralya doları, yani 83 milyon euronun harcandığı belirtilirken Boeing 777 serisi uçağın enkazına ulaşmak için, 4 özel gemi tarafından fırtınaların alt üst ettiği Güney Hint Okyanusu’nda 60 bin kilometrekarelik alan tarandı. Ancak şimdiye dek hiçbir sinyale veya enkaza ulaşılamadı.

Arama çalışmalarına son verileceği haberi yakınlarından haber bekleyen aileleri hareket geçirdi. Malezya Havayollarında hosteslik yapan karısı da kaybolan 239 kişiden biri olan Calvin Shim “Bizim bir açıklamaya ihtiyacımız var, yoksa tüm bu acıyla nasıl başa çıkacağız” diye konuşuyor. Shim “Tabii ki olanlara bir cevap arıyorum, hatta uçağın enkazının kendisini. Bir açıklamaya, bir yanıta ihtiyacım var. Yoksa bir insanın yası bitmez” şeklinde konuşuyor.

Uçağın kaybolmasının yıldönümü yaklaşırken arama çalışmalarına son verileceğinin açıklanmasına gelen tepkiler üzerine Warren Truss’un sözcüsü, bir düzeltme yaptı ve arama çalışmalarına mayıs ayı sonuna kadar devam edileceğini duyurdu.

 

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.