DünyaManşet

Kayıp 3 İsrailli gencin ölü bulunmasıyla Gazze’de patlamalar

0

17 gün önce kaybolan biri 19 diğerleri 16 yaşında üç İsrailli genç Pazartesi akşamı ölü bulundu. İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu yaptığı açıklamada Hamas’ın sorumlu olduğunu ve Hamas’ın hesap vereceğini söyledi.

Hamas sözcüsü Sami Abu Zuhri ise “İşgalciler gerginlik veya savaş çıkarırlarsa cehennemin kapılarını açarlar” dedi.

Kayıp gençler aranırken Batı Şeria askeri kuşatma altına alınmış, 400’den fazla Filistinli aramalar sırasında tutuklanırken 5 Filistinli öldürüldü.

İsrail Marwan Qawamesh ve Amer Abu Eishe Hamas örgütü ana şüphelisi olarak belirledi. Filistinli tanıkların ifadesine göre dün gece İsrail askerleri evlerini patlattı.

Patlamalardan sonra Gazze Şeridi’ndeki militanlar güney Israil’e roket saldırısında bulundu, İsrail hava saldırısıyla karşılık verdi.

Filistin içişleri bakanlığı Gazze’ye 30 İsrail hava saldırısı raporladı ama henüz kayıp açıklanmadı. Kuzey Batı Şeria’da Jenin göçmen kampına yapılan baskında Yusuf Abu Zagher adında 18 yaşında bir genç İsrail askerlerince öldürüldü.

Başkan Mahmud Abbas son gelişmeleri değerlendirmek için Filistinli liderlerle acil toplantı yaptı. Abbas, Haziran ayında Hamas’la yapılan ve yedi yıldan beri ilk defa Batı Şeria ve Gazze arasında ortak yönetimin oluşturulmasını sağlayan anlaşmayı feshetmesi için İsrail’den büyük baskı görüyor. (ÖK)

(The Guardian, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.