Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Katledilen köpek için eylem yaptı, gözaltına alındı

0

Konya‘da tüfekle vurularak katledilen köpeğin cansız bedeni ve katledilen köpeğin dört yavrusuyla Konya Valilik binası önüne gelerek hayvana şiddeti protesto eden Hayrettin Bulan isimli kişi, izinsiz eylem gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Katledilen köpeğin cansız bedeni de incelenmek üzere Tarım İl Müdürlüğü‘ne, yavru köpekler de belediyenin hayvan barınağına götürüldü.

‘Neden bu katliamlar oluyor?’

Pazar günü Konya‘nın Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi‘ne köpekleri beslemek için gelenler, yedi günlük dört yavrusu bulunan bir anne köpeği tüfekle vurulmuş halde buldu.

Hayrettin Bulan isimli kişi de, katledilen köpeğin cansız bedeniyle, dört yavrusunu Konya Valilik binası önüne getirip hayvana yönelik şiddete tepki gösterdi.

Hayrettin Bulan, “Dün gece saatlerinde Karahüyük Mahallesi’nde havalı tüfekle anneyi vuruyorlar. Biz tüm filmlerini çektirdik. Mahallemizde, tarlamızda köpek istemiyoruz diyenler buyursunlar. Neden katlediyorsunuz? Anne köpeği öldürmüşler, geriye kalan yavru köpeklerin ise anne şefkatine ihtiyacı var. Şu an yavru köpekler ne yapacak? Neden bu katliamlar oluyor?” dedi.

Bulan, eylemini izinsiz gerçekleştirdiği iddiasıyla “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” gerekçesiyle polis merkezine götürüldü.

You may also like

Comments

Comments are closed.