Hayvan HaklarıManşet

Kaş’taki derneklerden tutsak yunuslara destek

0

Antalya’nın Kaş ilçesindeki tutsak yunuslar için başlatılan özgürlük kampanyasına Kaş Sualtı Derneği, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Çevre Platformu ve Kaş’ta yaşayan İngiliz vatandaşların kurduğu Dolphin Angels Grubu da katıldı.

Yunuslara Özgürlük Platformu ve Oscar’lı belgesel yapımcısı – aktivist Ric O’Barry’nin işbirliği ile Türkiye’nin gündemine gelen Kaş ve Bodrum’daki küçük ve kötü koşulları bulunan havuzlarda tutsak bulunan yunusların özgürlüğü için başlatılan kampanyaya destek her geçen gün artıyor. Özellikle Kaş’taki havuzda tutulan 4 yunus için, doğaya ve hayvanlara karşı bilinçli ve korumacı yaklaşımları ile tanınan Kaşlıların tepkisi ve desteği devam ediyor.

Kaş Sualtı Derneği, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Çevre Platformu ve Kaş’ta yaşayan İngiliz vatandaşların kurduğu Dolphin Angels Grubu, Yunuslara Özgürlük Platformu tarafından koordine edilen “Özgür Yunuslar Kampayası”na destek olmak amacıyla bir araya geldi.

İmzalar 7 bini geçti

Kaş’taki yunusların durumu, Türkiye’den sonra dünyada da yankı bulmaya başladı. Ric O’Barry ve Yunuslara Özgürlük Platformu’nun ortaklaşa hazırladığı dilekçeyi 7 bin’den fazla kişi imzaladı.

Care 2 Petition Site’ta (http://www.thepetitionsite.com/takeaction/894/733/349/) bulunan dilekçe, Başbakanlık’la birlikte, bu tesislere izin verdiği için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na, tesislerde uygulanan sözde tedaviler için Sağlık Bakanlığı’na, ruhsatlandırma ve kiralama işlemlerinden dolayı ilgili belediyelere de sesleniyor. Türkiye’de deniz memelilerinin tutsak edildiği tüm tesislerin kapatılmasını, gösteri yunuslarının uzmanlar tarafından rehabilite edilip yeniden doğaya salınmasını hedefliyor.

Detaylı bilgi için : www.yunuslaraozgurluk.com

You may also like

Comments

Comments are closed.