EkolojiManşet

Kartepe’de karlar eriyince çöp yığınları ortaya çıktı

0
Fotoğraf: Ergün Ayaz/DHA

Kocaeli‘nin Kartepe ilçesinde kayak merkezinin bulunduğu bölgede, kış aylarında karla kaplı alanlarda piknik yapanların yerlere attığı çöpler, karların erimesiyle ortaya çıktı.

Kartepe yolu kışın günübirlik tatilcilerle doluyor. Kimi tatilciler ormanda çadır kurarken, kimileri ise karlar üzerinde mangal yapıyor.Tatilcilerden geriye ise çöp yığınları kalıyor. Yağışla birlikte çöpler karların altında kalıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte karlar eriyince, özellikle Suadiye ve otel bölgesi arasında yol kenarlarında çöplerin yoğunluğu dikkat çekti.

Fotoğraf: Ergün Ayaz/DHA

‘Hem doğaya hem yaban hayatına zarar’

İstanbul Sultanbeyli’den gezmek için Kartepe’ye geldiklerini söyleyen Erol Yetkin, DHA’ya yaptığı açıklamada “Maalesef çevremiz çöp içinde. İnsan gerçekten böyle görünce üzülüyor. Böyle olmamalı” dedi.

Kendi çöpünü arabasına koyup müsait bir yer bulana kadar yanında taşıdığını belirten Yetkin, ” Kışın tatile gelenler karların arasına çöplerini bırakıp gidiyorlar. Biraz çevremize dikkat etmemiz lazım. Hem doğaya hem de yaban hayatına zarar veriyorlar” tepkisini gösterdi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.