ManşetTürkiye

Karşı Bisiklet’ten Van ile dayanışma eylemi

0

Karşı Bisiklet üyeleri, Van depremzedelerinin barınma haklarının devlet tarafından sağlanmamış olmasına, Van halkının mücadelesine dikkat çekmek ve dayanışma göstermek için, 21 Aralık’ta bisikletli eylem ve basın açıklaması düzenledi.

İzmir’de, Konak Saat Kulesi’nde başlayan eylem, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yapılan basın açıklaması ile sona erdi.

Karşı Bisiklet aktivistleri, 21 Aralık Cumartesi günü, İzmir Konak Saat Kulesinden, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesine kadar, soğuk havaya rağmen, üstleri çıplak şekilde bisikletlerini sürdüler. Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yaptıkları basın açıklamasında, Van depremi ardından gerçekleşen olaylar ve bugün yaşanan sıkıntılara dikkat çeken aktivistler, halkın ücretsiz barınma hakkının tanınması taleplerini dile getirdiler. Eylemlerinin amacınının kar, soğuk, çamur demeden direnen ve en temel barınma hakkına sahip çıkan Van halkı ile dayanışma içinde olduklarını göstermek olduğunu söyleyen bisikletçiler, Van halkının yaşadıklarının devlet zulümü olarak ifade ettiler.

Basın açıklamasında, depremin ardından yaşanan su, elektrik, gaz ve telefon kesintilerine, hizmetlerin aksamasına ve buna rağmen yurt genelinde yapılan dayanışma kampanyaları ile kendi yaralarını sarmaya çalışan Van halkının bugün devletin soğuk yüzü ile karşı karşıya olduğu vurgulandı. Halkın önceden kendi evlerinde oturduğu ve depremden sonra, 2 yıldız konteynır evlerde, kışın zor koşullarında ve hizmet kesintilerine yaşanmaya zorlandığı, ancak halkın barınma hakkının devlet tarafından sağlanması gerektiği vurgulandı. Halkın ücretsiz barınma hakkının verilmediği gibi, halkın borçlandırılarak konut sahibi olmaya zorlanmasının, yeni bir rant alanı yaratılmaya çalışılmasından kaynaklandığı söylendi.

Eylem, “VAN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!”, “DEPREM DEĞİL, SİSTEM ÖLDÜRÜR!”, “RANT DEĞİL, KALICI KONUTLARDA ÜCRETSİZ, İNSANİ BARINMA HAKKI!” sloganları ile bitirildi.

Basın açıklamasının tam metni ve Karşı Bisikletin diğer haberlerini öğrenmek için: http://www-kbisiklet.tumblr.com/

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.