TürkiyeManşet

Karın öteki yüzü: Kadıköy’de yaşayan Sami Babacan isimli evsiz yurttaş ölü bulundu

0

İstanbul Kadıköy‘de yaşayan 65 yaşındaki Sami Babacan isimli evsiz yurttaşın cansız bedeni Caferağa Mahallesi Mühürdarbağı Sokak‘ta bulundu.

Hareketsiz şekilde yatan Sami Babacan’ı gören mahalle sakinleri, durumu polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri, Babacan’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis olay yeri inceleme ve savcının incelemesinin ardından Babacan’ın cansız bedeni kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu‘na kaldırıldı.

‘Evsizlere salonları açın’

Babacan’ın hayatını kaybetmesinin ardından Kadıköy Dayanışma Ağı sosyal medyadan #EvsizlereSalonlarıAçın etiketi üzerinden spor salonlarının dışarıda yaşayan kişiler için açılması çağrısında bulundu. Çağrıya pek çok kullanıcıdan destek geldi.

Kadıköy Dayanışma Ağı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Sokakta hava sıcaklığı sıfırın altında ve sokakta yaşayan insanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya. Dün Kadıköy’de sokakta yaşayan bir canımızın soğuktan donarak öldüğünü öğrendik. Başka canlar gitmesin” ifadeleri kullandı.

İstanbul Valiliği’nden yemek dağıtımına yasak

Öte yandan Dayanışma Ağı’nın dışarıda yaşayan kişiler için çorba dağıtımı etkinliğine İstanbul Valiliği tarafından yasak getirilmişti. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hemen hemen her şeye hatta içtiğimiz suya dahi vergi ödediğimiz bir sistemde sokakta yaşayan dostlarımızın ihtiyacını devletin karşılaması gerekirken bugün bizlerin onlar için hazırladığı yemeklerin yasaklanıyor olması kabul edilebilir değildir. Sadece holdinglerin silinen vergi borçları ile milyonlarca yoksulun ihtiyacı karşılanabilirken bugün tercih ettikleri yoksulun içtiği bir kap sıcak çorbasını yasaklamaktır.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.