Kültür-SanatManşetYerel

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi kuruldu: Birlikte üretmek istiyoruz

0

Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren yedi özel tiyatronun ortaklığıyla, Türkiye’nin dördüncü tiyatro kooperatifi “Karadeniz Tiyatro Kooperatifi” kuruldu.

Merkezi Samsun’da olan kooperatife; Samsun’dan Düşevi Oyuncuları, Hayal Atölyesi Tiyatrosu, Karma Sahne, Trabzon’dan Tiyatro Panki, Amasya’dan İris Sanat Tiyatrosu, Giresun’dan Kayıp Oyuncular, Gümüşhane’den Yankı Kumpanya kurucu ortak oldu.

bianet’in aktardığına göre dezavantajlı çevrelere projeler üretilmesi, tiyatro sanatının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası projelerin gerçekleştirilmesi kooperatifin amaçları arasında yer alıyor.

Kooperatif, birlikte üretmek istiyor

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi tarafından yayımlanan bildiride, ulusal ve uluslararası fon ve paydaşlarla projeler üretilmesi hedeflenirken, tiyatro ekiplerinin hukuki haklarını savunma gibi konularda da çalışacağı bilgisi paylaşıldı:

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; tiyatro sanatının ‘ortak iş’ yapma düşüncesinden hareket ederek ortaklarıyla birlikte üretmek ve sorunlara çare bulmak için faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; ulusal ve uluslararası fon ve paydaşlarla ekonomik, sosyo-kültürel projeler üretmeyi hedefliyor. Bünyesinde barındırdığı ortak tiyatro ekiplerinin hukuki haklarını savunma, ulusal ve uluslararası sanatsal bilinirliliğini arttırmak için çalışacak.

Bölgesel tiyatro kooperatiflerinin gücüne, birleşmesine ve hak mücadelelerini ortak yapıp Anadolu tiyatrolarının da sesini duyurmasına önem veren Karadeniz Tiyatro Kooperatifi’nin yapılacak ilk genel kurula kadar geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanlığına; Düşevi Oyuncuları GSY Cem KAYNAR, Başkan Yardımcılığına Tiyatro Panki GSY Tufan ÜNLÜ, Yönetim Kurulu Üyeliğine Yankı Kumpanya GSY Mesut BUDAK, Denetim Kurulu Üyeliklerine Karma Sahne’den Emrah GÜVEN, Kayıp Oyuncular GSY Ersin ÖZDEMİR seçildi.

Örgütlenmeye önem veren, kolektif iş yapabilme disiplini geliştirme hususunda çaba harcamak isteyen Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, Karadeniz bölgesinde kooperatif bünyesinde olmak isteyen özel tiyatrolarla buluşmayı istiyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.