LGBTİ+Manşet

Kaos GL’den Uzlaşma Komisyonuna “Kart” atma kampanyası

0

LGBT’lerin eşit hak talepleri, yeni anayasa yazımına başlayan TBMM’deki Uzlaşma Komisyonu’nda hâlâ tartışma konusu olurken, Kaos GL Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yıl önce bir televizyon kanalında bu konuda dile getirdiği taahhüdü hatırlattı.

LGBT bireyler ile örgütlerin “Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın!” çağrısıyla “anayasal eşitlik” talebini Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) desteklerken, MHP ile AKP “genel ahlaka aykırı” olduğu iddiasıyla kabul etmiyor.

Yeni Anayasa yazımının yapıldığı alt komisyon başkanı BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in komisyonda Başbakan’ın sözlerini okuması üzerine AKP’li üyeler Başbakan’a danışmaları gerektiğini söylemişlerdi. Bunun üzerine Kaos GL Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözünü sarf ettiği video kaydını yayınladı.

“Eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart”

Kaos GL Derneğinin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı Cemil Çiçek’e gönderilmesi için çağrıda bulunduğu kartpostalda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözüne yer verildi.

2002 yılında Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu “Genç Bakış” programına katılan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.” yanıtını vermişti.

Meclise gönderilecek kartlara Ankara, Diyarbakır, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Eskişehir’deki LGBT örgütlerinden ulaşılabilir.

Bilgi ve kartpostal temini için [email protected] adresine yazılabilir. Kampanyanın facebook sayfasına ise buradan ulaşılabilir.

Tayyip Erdoğan’ın Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu Genç Bakış programı sırasında konu hakkında sarfettiği  sözlerin videosunu kaosgl.org/ adresinden izlemek mümkün

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.