LGBTİ+Manşet

Kaos GL: Ali Erol derhal serbest bırakılsın!

0

Kaos GL kurucularından LGBTİ aktivisti Ali Erol da gözaltına alındı. Ankara’daki süresiz LGBTİ etkinliği yasaklarını hatırlatan Kaos GL, “Bu hem ifade özgürlüğüne hem LGBTİ haklarına dönük bir müdahaledir” dedi.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Erol’un avukatlarına gösterilen arama ve gözaltı kararında, Erol’un Twitter hesabının URL adresinin yer aldığı belirtildi.

Kaos GL’den yapılan açıklamada “LGBTİ hareketinin önde gelen isimlerinden olan Erol’un gözaltına alınması Türkiye’de ifade özgürlüğünün geldiği noktayı bir kez daha gösterdi. Yine, Ankara’da Kasım 2017’de valiliğin getirdiği ‘süresiz LGBTİ etkinlik yasağının’ ardından Ali Erol’un gözaltına alınması LGBTİ haklarına dönük engelleme ve baskıların arttığını bir kez daha ortaya koydu. İfade özgürlüğü temel bir haktır. LGBTİ hakları insan haklarıdır. Kurucularımızdan LGBTİ aktivisti Ali Erol’un derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!” denildi.

Kaos GL Medya ve İletişim Koordinatörü Yıldız Tar, Erol’un bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade etti:

“Bu gözaltı kararına dair bu kadar az bilgimizin olması ve Kaos GL kurucusu ve LGBTİ hareketinin önde gelenlerinden birinin gözaltı nedenini bilmememiz hukuk dışı ve endişe verici.

“Hatırlarsanız, Kasım ayında Ankara Valiliği LGBTİ etkinliklerini süresiz yasaklamıştı. Bu gözaltı hem ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir müdahaledir hem de LGBTİ haklarına yönelik ciddi bir müdahaledir. Umuyoruz ki bu hatadan bir önce geri dönülecek.”

LGBTİ aktivisti Ali Erol, 1994 yılında Kaos GL dergisini çıkarmaya başlayan ilk ekipte yer aldı. Aynı zamanda Kaos GL Derneği kurucularından da olan Erol, 2013 yılında LGBTİ hakları savunucularına verilen David Kato Görüş ve Söz Ödülü’nü almıştı.

 

(Bianet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.