Kanal İstanbulDoğa MücadelesiManşet

Kanal İstanbul’a ‘Hayır’ diyenlerden insan zinciri çağrısı

0
Fotoğraf Tunahan Turhan

Kanal İstanbul’a karşı 100’den fazla kurum ve bireyin bir araya gelerek oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, pazar günü Küçükçekmece Gölü olarak da bilinen ve dünyanın sayılı lagünlerinden biri olan Küçükçekmece Lagünü etrafında gerçekleştirilecek insan zinciri eylemine çağrı yaptı.

Eylem,  12 Ocak Pazar günü saat 13:00‘da eş zamanlı olarak iki lokasyonda gerçekleşecek.  İnsan zincirine katılmak isteyenler Avcılar, Gümüşpala Mahallesi, Paşaeli Piknik Alanı giriş önünde ve Küçükçekmece Metrobüs durağında bir araya gelecek.

‘Yıkımı değil yaşamı savunuyoruz’

Kanal İstanbul’a ‘Hayır’ diyen herkesi birleşmeye ve dayanışmaya çağıran Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada “Tüm kentin yaşamına kast eden Kanal İstanbul projesine hayır demek için, kendi yaşam alanımızın sağlığını korumak için, ekolojik yıkımı değil yaşamı savunmak için birleşiyoruz, dayanışıyoruz” denildi.

Küçükçekmece dünyanın sayılı lagünlerinden

Küçükçekmece Gölü olarak da bilinen Küçükçekmece Lagünü dünyanın sayılı lagünlerinden birisi niteliğinde. Diğer lagünlerde olduğu gibi deniz bağlantılı yarı tuzlu suya sahip. Nakkaşdere, Sazlıdere, Eşkinoz Deresi ve yeraltı akışları ile tatlı suyla besleniyor. Küçükçekmece Lagünü ve lagünü besleyen dereler deniz canlılarının üreme alanlarından. Kanal İstanbul projesi gerçekleştiğinde buradaki lagün de zarar gören alanlardan birisi olacak.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu

Koordinasyon; İstanbul halkı, kent ve ekoloji hareketleri, demokratik kitle örgütleri, mahalle dernekleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar olmak üzere, yaklaşık 130 kurumun, projeye karşı yürütülen mücadeleyi büyütmek ve sürekli hale getirmek için bir araya gelmesiyle kuruldu. 26 Aralık 2019 tarihinde ilk toplantılarını gerçekleştiren oluşum, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ismi altında Kanal İstanbul projesine karşı etkinlik ve eylemler düzenliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.