ManşetSivil Toplum

Kalp krizi geçiren işadamı Mustafa Koç hayatını kaybetti

0

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kalp krizi geçirdi. Acil olarak hastaneye kaldırılan Koç, hayatını kaybetti.

Spor yaparken kalp krizi geçiren Koç hemen Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Koç’a 40 dakika ‘yeniden canlandırma müdahalesi’ yapıldı. İlk müdahalenin ardından 56 yaşındaki Koç, bir helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Amerikan Hastanesi’nden yapılan açıklamada Mustafa Koç’un hayatını kaybettiği belirtildi.

12

Koç Holding’den açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada: “Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun” denildi.

Kalp krizi geçiren Mustafa Koç’un müdahalesinin yapıldığı Beykoz Devlet Hastanesi’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada Koç’un spor yaparken rahatsızlandığı ve kendisine ilk müdahalenin korumasıyla spor hocası tarafından yapıldığı bildirildi. Açıklamada şunlar dile getirildi: Sayın Mustafa Koç sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resusitasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi’nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevki sağlandı.

Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç, Rahmi Koç, Ali Koç hastaneye geldi

Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, Rahmi Koç, Ali Koç hastaneye geldi

Kalp krizi geçirerek Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, ardından Amerikan Hastanesi’ne getirilen işadamı Mustafa Koç bir süre önce mide küçültme ameliyatı olmuştu. 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti. Mustafa Koç, bir süre önce ise İstanbul Amerikan Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatı olmuş, 4 ayda tam 40 kilo vermişti. Koç, kızı Esra’nın lise mezuniyet partisinde zayıflamış yeni haliyle katılmıştı.

Reuters Koç’un kalp krizi geçirdiğini dünyaya son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

 

(Radikal, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.