ManşetEkolojiİklim Krizi

Kaliforniya’daki yangın altıncı gününde: Sekiz bin kişi tahliye edildi, 10 bin hektar kül oldu

0

Güney Kaliforniya’da yer alan Cherry Valley’de çıkan orman yangını altı gündür kontrol altına alınamadı. 31 Temmuz Cuma günü çıkan yangın kısa sürede 10 bin 860 hektarlık alana yayıldı.

The Watchers’ın aktardığına göre ‘elma yangını’ olarak isimlendirilen yangın sebebiyle Riverside ve San Bernardino yerleşim yerlerinde bulunan 2 bin 500 hanede yaşayan 8 binin üzerinde kişi tahliye edildi.

Yetkililer, en az bir ev ve iki müştemilatı da içeren 12 yapının yangın sebebiyle yok olduğunu açıkladı. Herhangi bir yaralanma ve ölüm ise bildirilmedi.

Fotoğraf: NOAA/GOES-West (2 Ağustos)

Yangının yakıtı: Düşük nem ve yüksek sıcaklık

Pazartesi günü açıklama yapan yetkililer yangının bir araçta meydana gelen aksaklıktan çıkan kıvılcım ile meydana geldiğini belirtti. Yangının bu kadar hızlı yayılmasının sebebi olarak ise düşük nem ve yüksek sıcaklıklar gösteriliyor.

weather.com kıdemli meteoroloji uzmanı Chris Dolce, son birkaç gündür bölgedeki sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde 36 derece dolaylarında olduğunu bildirdi. Sıcaklığın bu hafta ortalamanın altına düşmesi bekleniyor ancak yine de kuru ve sıcak olacak.

Mücadele ekibinin sözcüsü Daron Wyatt “Yakıtlar orada ve olgunlaşmış durumda” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 2 bin 600 itfaiyeci yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.