DoğaDünyaManşet

Kaliforniya’da yine orman yangını: Binlerce kişi tahliye edildi

0

ABD‘nin Kaliforniya eyaletinde başlayan yangınların yerleşim yerlerine doğru yayılmaya başlamasıyla binlerce kişinin tahliye edildiği bildirildi. Los Angeles kentinin yakınlarında yaklaşık 40 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, ateşler terk edilen bazı evleri de yuttu. ABD medyasına göre, eyaletin kuzey kısmındaki Sonomo bölgesinde, kuvvetli rüzgarla geniş bir alana yayılan orman yangınları nedeniyle Geyseville yerleşkesinin tamamen boşaltıldığı belirtildi.

CNN’in aktardığına göre, sadece Perşembe akşamı 16 bin hektar orman alanı yandı. Kuru hava ve saatte 113 kilometre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle yangının yaklaşık 4 bin hektarlık alana daha yayıldığı ve tedbir için eyalette elektrik kesintisine gidildiği bildiriliyor. Zorunlu elektrik kesintilerinin Kaliforniya’da yaşayan yaklaşık yarım milyon insanı etkileyeceği kaydedilirken, eyaletin güney kısmında da en az iki yangının devam ettiği ancak yerleşim yerlerine tehlike teşkil etmeyecek şekilde kontrol altında tutulduğu açıklandı.

Kaliforniya Orman ve Yangından Korunma Sözcüsü Jonathan Cox, şu ana kadar herhangi bir ölü ve yaralının olmadığını belirtti. Verilen bilgilere göre, yangınla yaklaşık bin 300 itfaiyeci mücadele ediyor ve şu ana kadar sadece yüzde 5’i kontrol altına alınabildi.

İki yıl önce aynı bölgede çıkan yangınlarda 44 kişi hayatını kaybetmişti.

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.