KadınManşet

Kadınların özgürlüğü için bir pedal da İzmir’den

0

Kadınların özgürlüğü için pedallar cuma günü İzmir’de çevrilecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak etkinliği İzmir Bağımsız Kadın Özgürlüğü Aktivistleri ile İzmir Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri beraber düzenliyor.

Etkinliğin duyurusunda “Kadınları köle haline getirip emeğini sömüren,maddi ve cinsel meta olarak gören sermayeye, kapitalist sisteme, utanç davalarına, adalet sistemindeki eşitsizliklere karşı, gelin birlikte pedallayalım.” çağrısı yapılıyor.

Aynı çağrıda, ayrımcılıkların her türlüsüne karşı olunduğu belirtilerek “Ayrımcılıkların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Kadınlar ve hayvanlar kapitalizme meta,cinsel bir obje değildir.” da deniyor

Sloganı “Devletten dilenme, isyanla özgürlüğe!!!” olan bisiklet sürüşü 17:00’de Konak’tan başlayıp 18:00’de Alsancak İskele’de sona erecek. Duyuruda “Bisikletlerinizi istediğiniz sloganlarla süsleyip gelmeyi unutmayın” da deniyor.

 

 

Bisiklet sürüşünün ardından ise, dileyenler Kadın Platformu etkinliklerine katılacak. 19:00’da Karşıyaka İzban’da toplanmayla başlayan etkinlikler basın açıklaması, vapurla Alsancak’a geçerek şamata ve Sevinç’e doğru yürüyüşle devam edecek.

Etkinlikler ve program hakkında detaylı bilgi etkinliğin facebook duyurusundan alınabilir.

Yeşil Gazete olarak etkinliğin düzenleyicilerinden İzmir Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri‘ne görüşlerini sorduk.

Söze “Özgürce yaşamanın her canlının hakkı olduğunu düşünüyoruz.Ayrımcılıkların hiçbirisini kabul etmiyoruz.” diye başlayan grup, “Her canlının vücudu kendine aittir.Ve bedeninden yalnızca kendisi sorumludur.” diyerek devam ediyor.

Gruba göre sorunun temeli kapitalist-patriyarkal sistemde: “Kadınları köle haline getirip emeğini sömüren, maddi ve cinsel meta olarak gören sermayeye, kapitalist-patriyarkal sisteme, utanç davalarına, adalet sistemindeki eşitsizliklere, devletin kadın üzerine kısıtlayıcı ve bedenimiz üzerinde karar vermeye hak iddia eden söylemlere, kadını eve hapsetmeye çalışan toplumsal politikalara,baskılara karşıyız.”

“Bunun için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bisikletlerimizle pedallıyoruz” diyor İzmir Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri.

Bisikletin özgürleştirici özelliğine de dikkat çeken grup “”Bisiklet Özgürleştirir” sloganı ile hareket ediyoruz. Kadının sadece evde ve aile içinde var olmadığını, hayatın pek çok alanında kendisini özgürce var ettiğini, erkeklere özgü kabul edilen işleri bizim de yaptığımızı ve bedenimiz üzerinde sadece kendi insiyatifimiz olduğunu fiilen göstermek için…” diyorlar.

Ve devam ediyorlar: “…İnsanın ruhunu ve bedenini özgürleştiren bisikletlerimize atlayıp, destekleyen erkek arkadaşlarımızla birlikte sesimizi ”İnsana,kadına,hayvana,gezegene Özgürlük!” söylemleriyle İzmir sokaklarında yükselteceğiz”

Neticede “Zulüm zulümdür. Şiddet şiddettir. Kurbanın hangi türden olduğunu bir anlamı yok. ”

 

(Yeşil Gazete)


 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.