DünyaKadınManşet

Kadın piyanist ismini ‘Arthur’ yaptı, görmezden gelinen besteleri yayınlanmaya başladı

0

Birleşik Krallık’ta yaşayan Annabel Bennet isimli kadın piyanist kendi yaptığı parçaları yayınlatmakta zorluk çekince, bu sefer eserlerini kendisini bir erkek olarak tanıtarak göndermeye karar verdi.

Piyanistin ismini Arthur olarak değiştirmesiyle daha önce kendisine geri dönüş dahi yapmayan yayıncılar kadın piyanistin şarkılarını yayınlamaya başladı.

Öncesinde görmezden geliniyordu

Bennett yaptığı açıklamada 2012 yılından bu yana bestelediği 350 orijinal parçanın herhangi birini yayınlatamadığını, yayıncılar tarafından sürekli reddedildiğini hatta görmezden gelindiğini söyledi.

Cinsiyetinin onu geride tuttuğuna inandığı için çalışmalarını ‘Arthur Paker’ takma ismiyle sunmaya başladı ve 40’tan fazla eseri yerel ve ulusal radyolarda çaldı.

Yayıncılardan biri de BBC

DailyMail’in aktardığına göre bu yayıncılardan biri de BBC’ydi. Her ne kadar yayın kuruluşu, kadın piyanistin şarkılarını ismini değiştirdikten sonra yayınlamaya başladıkları iddiasını reddetse de Bennet yaşadıklarını şöyle anlattı:

Çalışmamı BBC’ye kendi adıma sunarak birkaç ay boyunca başarılı olamadım. Diğer tüm kurum ve kuruluşlarla aynıydı. Genelde geri dönüş dahi yapmadılar. BBC’de önceden parçalarımı gönderdiğim ekibe bu sefer erkek ismiyle gönderdim ve şimdi çalıyorlar.

Telefon görüşmelerinden kaçındı

Bennet yaşanan bu durumla ilgili “Muhtemelen bir erkek tarafından çalındığını düşündüklerinde duygusal müzik onlara daha çekici geliyor. Ama bu şekilde olmamalı. Cinsiyetimizle değil müziğimizle yargılanmalıyız” yorumunu yaptı.

Müzisyen bu süre zarfında telefon görüşmelerinden kaçınarak ve tüm çalışmalarını e-posta ile göndererek erkek rolünü devam ettirdiğini ve neden sosyal medya hesaplarının olmadığına dair sorularda kaçındığını söyledi.

‘İmaj değil müzikle ilgili olmalı’

Kendisini yaşlı bir adam olarak hayal ettikleri için sosyal medya hesaplarının yokluğunu çok sorun etmediklerini düşündüğünü söyleyen Parker, “Kadınlar gibi 50 yaş üzeri de görünmez oluyor. Ancak bu imaj ile alakalı değil müzik ile alakalı olmalıydı” ifadelerini kullandı.

BBC Introducing kadın piyanistin şarkılarını altı hafta boyunca ‘Arthur’ ismiyle yayınladı. Daha sonrasında ise kadın asıl kimliğini açıkladı.

Kadın piyanistin Abbey Road stüdyolarında kaydedilen ilk albümü önümüzdeki ay yayınlanacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.