ManşetTürkiye

Kadıköy’de “Eşit Yurttaşlık” mitingi

0

3 Kasım Pazar günü Alevi Dernekleri’nin çağırısı ile Kadıköy, İskele meydanını dolduran onbinlerce kişi, “İnkarcılığa, asimilasyona karşı eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü” sloganı ile alevilerin asimilasyonuna yol açacak politikaları nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Eşit Yurttaşlık Mitinginde Alevi kurumlarının başkanları konuşma yaptı. Tertip Komitesi adına söz alan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Tahmaz, “Nesimi olduk derimizi yüzdürdük. Mazlum olduk dara durduk. Pir Sultan olduk hızıra karşı durduk. Nazım Hikmet olduk bir orman gibi kardeşçe yaşamak için. Mahsuni olduk yılanlara ve çıyanlara karşı durmak için. İsmail, Ethem olduk Gezi’de öldürüldük. Ama artık buradayız, ölmek istemiyoruz” diye konuştu.

Mitingde ayrıca Avrupa Alevi Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öken,  Alevi Dergahları adına ilk olarak Şahkulu Dergah Başkanı Mehmet Turan, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir ve Gezi Tutsak Aileleri Platformu adına Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren MehmetAyvalıtaş’ın annesi Fadime ve ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş da konuşma yaptılar.

Mitingde, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenler anıldı. Hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu, mitinge katılanlar da “Burada” diye bağırdı.

Eşit Yurttaşlık Mitingi Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Gani Pekşen, Grup Yorum, Gülcihan Koç ve MKM Sanatçısı İdris Demir’in konserleriyle sona erdi.

(Bianet, Radikal, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.