ManşetSivil Toplum

Kadıköy Caferağa Dayanışması desteğe çağırıyor

0

Kadıköy’deki Mahalle Evi için gelen boşaltma tebligatının ardından, Kadıköy Caferağa Dayanışması 5 Aralık Cuma günü saat 09.00’da Mahalle Evi önünde toplanma çağrısı yaptı.

32...

Kadıköy Caferağa Dayanışması yaptığı çağrıda herkese açık olan kapılarının kapatılmak istendiğini belirterek “Kalbi bizimle atan herkesi, hep birlikte var olduğumuz bu alanı korumak için 5 Aralık Cuma sabahı saat 09.00’da omuz omuza olmaya, Mahalle Evimizin önüne davet ediyoruz” dedi

5 Aralık sabaı Kadıköy Caferağa Dayanışması’na destek olmak isteyenler için adresi de iletelim: Hacı Şükrü Sok. No: 24 Caferağa Mahallesi, Kadıköy

Dayanışmanın çağrı metni ise şu şekilde;

CAFERAĞA MAHALLE EVİ’Nİ KORUMAK İÇİN ÇAĞRIMIZDIR!

Bizler, bir buçuk yıl önce hayatımızın betonlaştırılmasına mani olmak için başkaldırmış, birbirine benzemeyen ama aynı dertlerle dertlenen insanlarız.

Bizler aynı zamanda, üç kuruş için yerin dibine sağ girip salim çıkamayanları, güzel başı gaz fişekleriyle, çocuk bedeni kurşunlarla, esmer bedeni bombalarla katledilenleri, hepsini birden komşusu bilen ve ses çıkaran mahallelileriz. Beton yığınları arasında toprağa hasret kalıp bostan inşa eden, yarın gelecek olan depremde komşularıyla toplanacağı afet toplanma alanını betonlaşmaya karşı koruyup kollayan, nasıl bir mahalle istediğini konuşan, susuz kaldığında dayanamayıp bornozuyla sokağa çıkan, yahut hırgür çıkmasın diye parkında ve sokağında nöbet tutan komşularız.

Mahallemizde kapısı herkese açık bir ev var. Metruk ve bomboş bir evken kullanıma açtığımız; herkesin soluklanmak için bir sandalye çekip oturabildiği, çayını içerken koyu sohbetlere dahil olabildiği, hepimize ait bir yer. Bu ev isteyen herkesin bir arada yemeğini pişirip yiyebildiği; içinde kütüphanesi, karanlık odası, marangozhanesi, takas pazarı olan; konuşmak, tartışmak ve üretmek isteyen herkesin kullanabildiği bir mekân olarak masasından sandalyesine, ocağından sobasına bugüne kadar binlerce kişinin emeği ve katkılarıyla var edildi.

Duyduk ki bir vakittir açık duran kapımızı kapatmaya gelecekler. Güzel olan, yaşayan; her suyu, her ağacı ve her gölgeyi satmaya yeminli zalimler gelip evimizi elimizden almaya kalkacaklar. Elbette hayallerimizden, biriktirdiklerimizden öyle kolayca vazgeçmeyeceğiz. Bu sebeple kalbi bizimle atan herkesi, hep birlikte var olduğumuz bu alanı korumak için 5 Aralık Cuma sabahı saat 09:00’da omuz omuza olmaya, Mahalle Evimizin önüne davet ediyoruz.

Bu ev hepimizin, gelin birlikte koruyalım.

Caferağa Dayanışması

Buluşmak için,
Tarih: 05 Aralık Cuma
Saat: 09:00
Adres: Hacı Şükrü Sok. No: 24
Caferağa Mahallesi, Kadıköy”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.