ManşetSpor

John Terry “ırkçılık” suçlamasına 24 saat kala emekliliğini açıkladı

0

İngiltere milli takımı ve Chelsea klübü futbolcusu John Terry, son dönemdeki tartışmalar sonucunda milli takımı bıraktığını açıkladı.

İngiltere Futbol Federasyonu’nun, Anton Ferdinand ile yaşadığı ırkçılık konusuna yer vereceği duruşmaya 24 saatten daha az bir süre kalmışken emekliliğini açıklayan Terry, FA’in kendisine bu kararı almasını zorlandığını ifade etti.

Konuyla ilişkin Terry, “Bugün size uluslararası futboldan emekli olduğumu açıklıyorum. Bana bunca yıl şans veren İngiltere Milli Takımı teknik direktörürlerine teşekkür ediyorum ve geçen seneler boyunca beraber oynadığım arkadaşlarımla bu onuru paylaşmaktan ötürü gurur duyuyorum. Ülkemi temsil edip, aynı zamanda kaptanlığını üstlenmek benim çocukluk hayalimdi. Her zaman milli formayla tam kapasiteyle oynadım ve bu kararı vermek canımı acıtıyor. Roy Hudgson ve takıma gelecek için başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme tarafından aklanmasına rağmen, İngiltere Futbol Federasyonu’nun Anton Ferdinand ile yaşandığı iddia edilen ırkçılık eyleminin peşini bırakmamasına da değinen Terry, “Federasyon benim milli takımla olan durumumu müdafaası imkansız bir hale getirdi. Ben hukuksal anlamda temize çıkmış biriyim, artık Chelsea kariyerime odaklanacağım” dedi.

31 yaşındaki John Terry, 2003 yılından beri yer aldığı İngiltere Milli Takımı’nın formasını 78 kez giyme başarısı gösterdi.

İlk olarak 2010 yılında takım arkadaşı Wayne Bridge’in kız arkadaşıyla girdiği ilişki sonucu kaptanlığı alınan Terry, son olarak Şubat 2012’de Anton Ferdinand’a ırkçı söylemlerde bulunduğu iddiasıyla milli takım kaptanlığını kaybetmişti.

(Eurosport)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.