İklim KriziManşet

James Hansen: İklim değişikliği kölelik kadar ahlaki bir sorundur

0

NASA’nın dünyaca ünlü iklim bilimcisi James Hansen, iklim değişikliği ile mücadelenin, köleliği sona erdirmekle eşit değerde bir ahlaki sorun olduğunu belirtiyor.

NASA’nın Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü başkanı Dr. Hansen, salı günü, kazandığı Edinburgh Madalyası’nın kabul konuşmasında kölelikle karşılaştırma yapacağını ve tüm karbon emisyonlarını için küresel bir vergi çağrısında bulunacağını belirtti. Hansen, konuşmasında gelecek nesiller için daha acil hiçbir konunun olmadığını da ifade edecek.

Edinburgh Madalyası, her yıl insanlığın anlayış ve refahına önemli bir katkı yaptığı düşünülen bilim adamları ve teknoloji uzmanlarına verilmekte.

1988 yılında ABD Senatosu oturumunda iklim değişikliği konusundaki uyarı konuşmasıyla iklim hareketinin en açık sözlü savunucularından biri hâline gelen Hansen, geçtiğimiz yıl kamuoyu nezdinde iklim şüphecilerinin küresel ısınma tartışmasını kazanmakta olduklarını söylemişti.

Hansen, salı günü yapacağı ödül kabul konuşmasında fosil yakıt kullanımının kesintiye zorlanması için dünya çapında hemen bir karbon vergisinin gerekliliğini belirtecek ve şimdiki nesillere şu ana harekete geçmenin çocukları ve torunları için bir ahlaki görevi olduğunu hatırlatacak.

(marksist.org)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.