KadınManşet

İzmirli kadınlar kadına şiddeti 3. Renkli Kadınlar Koşusu ile protesto etti

0

Gaziemir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında kadın sorunlarına dikkat çekmek için düzenlediği ‘3. Renkli Kadınlar Koşusu’nda kadınlar 4 kilometrelik parkuru özgürlükleri, hakları ve kadına şiddete hayır, kadın cinayetlerine dur demek için koştu.

Gaziemir Belediyesi ‘Kadın eli barış’ temasıyla düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında ‘Renkli Kadınlar Koşusu’ yapıldı. Kadın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen koşuya İzmir Atletizm Spor Kulübü’nün katkı sağladı.

‘Kadına şiddete hayır’ sloganıyla düzenlenen koşuya her yaştan kadınlar katıldı. Gaziemir Belediyesi önünden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un verdiği startla koşuya başlayan kadınlar özgürlükleri, hakları ve kadına şiddete hayır, kadın cinayetlerine dur demek için koştu.

Kadınlar, Türkan Saylan Caddesi’nden başlayarak Atatürk Bulvarı, Abdülhamit Yavuz Caddesi’nden devam ederek Arda Meydanı’nda son bulan 4 bin metrelik parkurda ter döktü.

“Renkli kadınlar” hakları için koştu

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği koşuda Yıldızlar Kategorisi’ni Gülser Yardım birinci, Çağlayan Kaya ikinci, Ümran Aktaşüçüncülükle tamamladı. Genç Kadınlar Kategorisi’nde Şerife Uysal birinci, Yaren Ekici ikinci, Büşra Kökoğlu üçüncülükle şampiyonluk kürsüsünde yerini aldı.

Büyük Bayanlar Kategorisi’nde Seyran Adar birinci, Özlem Işık ikinci, Nermin Yılmaz üçüncü oldu. 35-45 yaş kategorisinde ise Tülin Okyay birinci, Hacer Uslu ikinci, Pelin Pelis üçüncülükle parkuru tamamladı. Masterler kategorisinde yarışan Raziye Arabacı birinci, Füsun Tuğluer ikinci, Sibel Kertelli üçüncülükle yarışmayı tamamladı, şampiyonluk kürsüsünde yerini aldı.

Koşuda dereceye girenlere kupa ve madalyalarını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Türkiye Atletizm Federasyonu eski Başkanı, eski Milli Atlet Semra Aksu ile eski milli atlet Barış Özatman törenle verdi.

Koşuya katılan kadınlara teşekkür eden Başkan Şenol, “Kadın sorunlarına ve cinayetlerine dikkat çekmek için bu koşuyu 3. kez düzenliyoruz. Kadına şiddet kadın cinayetleri gün geçtikçe artıyor. Bunu protesto etmek, bu durumun önüne geçmek için bu koşuyu düzenliyoruz” diye konuştu.

 

(Ege’nin Sesi)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.