Hayvan HaklarıManşet

İzmir’de sokak kedileri zehirlendi iddiası

0
Sokak kedileri kendileri için parkın içinde yapılan kedi evinde yaşıyorlar

İzmir Özkanlar’da Eski Postane’nin önündeki Pazar yerinde bulunan parkta yaşayan sokak kedilerinin zehirlendiği iddia edildi. Kedilerin toplu halde ölmesi ve bazılarının ağzından kan gelmesi bölgede yaşayanlarda kedilerin zehirlenmiş olduğu kuşkusunu uyandırdı.

Parkın bulunduğu bölgedeki mahalle sakinlerinin ifadelerine göre 11 – 12 Ocak tarihlerinde parkta yaşamlarını devam ettiren sokak kedilerinden bazılarının öldüğü, diğerlerinin ise can çekiştiği farkedildi. Bölge esnafı ve mahalle sakinleri tarafından veterinere götürülen kedilerin de bir kısmı kurtarılamadı. Parkta yaşayan 20 kadar kediden 8 tanesinin hayatta kaldığı belirtiliyor.

Parkta yaşayan sokak kedisinin ağzından kan geldiği görülüyor.

Parkta yaşayan sokak kedisinin ağzından kan geldiği görülüyor.

Özkanlar’da yaşayan ve kedileri veterinere götüren Ece Büyükyavaş yaşananları Yeşil Gazete’ye şu şekilde aktardı;

“Özkan’larda bulunan parkta yaklaşık 10 adet kedimiz vardı. Düzenli beslendikleri için ciddi bir sağlık problemleri yoktu. Geçtiğimiz günlerde bir Cuma akşamı yemek vermeye gittiğimde yavrulardan birinin kedi evinde uyuduğunu gördüm. Ama öyle sanmışım. O da yesin diye onu uyandırmak için elimi içeri sokup elime aldım ki ölmüş. Önce zehirleme olduğunu anlamadım. Hastalıktan ölmüş sandım. Ama hasta da değildi çok sağlıklıydı.

Sokak kedileri kendileri için parkın içinde yapılan kedi evinde yaşıyorlar

Sokak kedileri kendileri için parkın içinde yapılan kedi evinde yaşıyorlar

Cumartesi günü gitme fırsatım olmadı parka. Pazar günü bir gittim ki tüm kediler ölü. Hepsi kedi evlerinin içinde ağızlarından siyah sıvı akarak ölmüşler. Kalan 4 tanesi ölülerin içinde, koynunda uyuyor ve onları ısıtmaya çalışıyordu. Alttaki ölüleri alıcam alamıyorum. Çünkü sağ kalan 4 tanesi ölülerini vermiyorlar. Pazar günü olması ve öğrenci olduğum için aracımın olmaması sebebiyle çaresiz Pazartesiyi bekledim. Bu arada bir kaç ölü kediyi de çıkartıp attım. Sağ kalanlara birşey yediremedim; onlar da zehirin etkisindeydiler.

1 izmir kedi

Kedi evinin içinden dışarıya bakarken ağzından kan gelen bir kedi

Pazartesi sabah ilk işim 4 tane kediyi toplayıp veterinere götürmek oldu. Gitmeselerdi belki akşamına onlar da ölecekti. Hatta götürdüklerimden birini ölü sanıp atıyorduk ki meğer nefes alıyormuş. Hemen onu da kaptığımız gibi veterinere götürdük. Veteriner, Bayraklı Belediyesinin veterineri olduğu için çok açıklama yapmadı ama hepsinin aynı haftasonu ölmesinin zehirle alakalı olabileceğini söyledi. Aslında sormaya da lüzum yoktu bal gibi zehirlemişler. Şu anda 4 tanesi çok iyi. İyileştiler.”

Fotoğraflar: Ece Büyükyavaş

Haber: Orkun Tüfenk, Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.