İzmir’de müzik yasağını protesto eden sanatçılar: Neşeyi müzik ile örgütleyeceğiz!

Pandemi döneminde getirilen müzik yasağının sürmesine tepki gösteren müzisyenler, İzmir'de şarkılarla protesto eylemi yaptı.

İzmir Müzisyenler Derneği (İMD) ve Turizm, Eğlence, Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) pandemi döneminde  ilan edilen ve hala kaldırılmayan müzik yasağına karşı sokakta şarkılarla protesto yaptı.

Covid-19 pandemisi sırasında gece 12.00’den sonra müzik çalmak yasaklanmış, maske dahil tüm önlemlerin kaldırılmasına rağmen yasak, gece 01.00’e uzatılarak sürdürülmüştü.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde TEHİS İzmir Sözcüsü Okan Kılınç‘ın okuduğu ortak basın açıklaması sırasında “Ayrımsız yasaksız özgürce müzik üretmek güvenceli çalışmak ve insanca yaşatmak istiyoruz” pankartı açıldı,  “Biz yine gezi makamında çalmaya devam edeceğiz”, “Hesabı biz ödemeyeceğiz”,  dövizleri taşındı:

Müzisyenin emeğini böylesine değersiz saymanın yanında son dönemde bir de yasaklar ile katmerleşen bir ayrımcılık politikası sırtımıza bindirilmek isteniyor. Maske takmak bile artık mekanlarda zorunlu değilken, müzik yasağını sürdürmenin bir izahı yoktur. Fabrikalarda ve işyerlerinde saatlerce çalışan emekçi halk, hemen yatsın uyusun aman sakın eğlenmesin, aman bir araya gelmesin istiyorlar. Bu müzik emekçilerinin işine, ekmeğine yapılmış kasıtlı bir müdahaledir.”

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, Açıklama sırasında sık sık, “Ayrım sansür yasak değil hak istiyoruz”, “Sanata müziğe ekmeğime dokunma” ve “Müzik susmaz susturulamaz” sloganları atıldı.

Son dönemlerde bazı sanatçıların konserlerinin iptal edilmesine de değinilen açıklamada, “Yine Amed Şehir Tiyatrosu’nun Kürtçe oyununun engellenmesi çok acıdır ve kabul edilemez! İktidarın kendisi gibi düşünmeyen birçok sanatçıya yönelik yasaklamaları ve engellemeler ne ilktir ne de son olacak” denildi.

Müzik emekçilerine, emeklerinin değersiz ve görünmez kılınmasına, ayrımcılığa, yasaklara karşı insanca çalışma koşulları ve onurlu bir yaşam için dayanışmaya, seslerini birleştirmeye, örgütlenmeye çağıran açıklamanın ardından sanatçılar, getirdikler  enstrümanlarla şatrkılar söyledi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

Maraş için ortak talep: Yeni santrale değil, adil dönüşüme ihtiyaç var

Afşin Elbistan Termik Santrali’ne eklenmesi planlanan 2 üniteye karşı çıkan belediye başkanları ve sivil toplum temsilcileri kömürün tek tercih olmadığını vurguladı.

Kaş’ta Likya Yolu üzerinde, orman içine tesis ihalesine isyan: Akıl tutulması

Kaş'ta Likya Yolu güzergahı ve Phellos Antik kenti yakınına 'orman parkı' adı altında turistik tesis için ihale açıldı. Halk ayakta: Mangal yasak, tesis serbest.

Batı Karadeniz ‘vahşi madenciliğe’ direniyor: Zulüm varsa direniş de var

Zonguldak'ın Alaplı, Devrek, Akçakoca ilçelerinde onlarca köyü etkileyecek altın madeni ruhsatına karşı bölge halkı direnişini sürdürürken, dava açmaya da hazırlanıyor.

AB için ‘küresel net sıfır’ yarışında Çin ve ABD hakimiyeti uyarısı

Uzmanlar, AB ülkeleri 2023'te net sıfır yatırımlarını artırsa da Çin ve ABD rekabetine yenilmemesi için Temiz Sanayi Anlaşması'nın önemine vurgu yapıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR