EmekManşetUlaşım

İzmir’de metro ve tramvay çalışanları iş bıraktı

0

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Haklı taleplerimize karşılık bulamadığımızdan daha önce aldığımız grev kararımızı bu saatten sonra uygulamaya koyuyoruz. Son dakikaya kadar elimizi uzattık, kapımızı açık tuttuk. Bu saatten sonra grev kararımızı alsak da yine kapımız açık. Yeter ki emekçinin emeğinin karşılığını verin. Hodri meydan diyoruz. Bizi bu grev kararını uygulamaya koymakta zorlayanlar, zorda bırakanlar bundan sonra düşünsün. Şimdi hep beraber halaylarla alkışlarla grev uygulama ilanımızı asıyoruz.”

Daha sonra işçiler, binaya “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı astı.

Metro A.Ş.’nin Halkapınar’daki Genel Müdürlük binasındaki son toplantıda tarafların refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı öğrenildi.

Anlaşmanın sağlananamaması üzerine kentte sabah saat 05.00’ten itibaren metro ve tramvayda şalterler indi, seferler durdu.

Öte yandan sabahın erken saatlerinde metro ve tramvayı kullanmak isteyen yurttaşlar, duraklarda bekleyip belediye otobüsleriyle iş yerlerine gitmeye çalıştı.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.