ManşetSivil Toplum

İzmir’de “Karşı kıyıdan anarşistler” Kostas Sakkas için yürüdü

0

İzmir’de Pazar günü, Yunanistanda 3 yıldır hakkında herhangi bir delil olmadığı halde cezaevinde tutulan ve 4.6.2013 tarihinden beri süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan anarşist Kostas Sakkas İle dayanışmak için İzmir Yunanistan konsolosluğu önünde 21 kişinin katıldığı bir eylem düzenlendi.

Kara, kara-kızıl, kara-yeşil ve isyanın her renginden bayraklar ile Alsancak İskelenin önünde buluşan anarşistler, Yunanistan konsolosluğuna yürüdüler. Konsolosluk önünde basın açıklamalarını okudular.

“Karşı Kıyıdan Anarşistler” imzası ile okunan basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Kostas Sakkas

Yüreğinde dünyasını taşıyan; kara umutlu, kara düşlü devrimci yoldaşımıza Ege’nin karşı kıyısından küçük bir umut, küçük bir selam için buradayız. Buradayız çünkü; iktidarlar, Dünya’nın bütününde kendilerine benzemeyenleri hapsetmek, yok etmek için aynı saldırganlık ve vicdansızlıkla hareket ediyor.

Gezi parkı olayları süresince ve sonrasında “DEVLET” kelimesinin ne olduğunu çok daha iyi anladık. Süreç sırasında tüm zorbalığıyla ve şiddetiyle saldıran devlet ve kolluk güçleri, medyası, patronları ve olmayan adaletiyle düş kuran her bir yüreği “ marjinal ” ilan edip zindanlara attığı bir cadı avının tam da ortasındayız. Birçok arkadaşımız ve yoldaşımız herhangi bir delil olmadan tutuklama istemiyle yargılanıyor.

Başta da söylediğimiz gibi Dünya’nın her noktasını zapt etmiş “ Devlet ”  Yunanistan’da 3 yıl önce “ATEŞ HÜCRELERİ” örgütüne mensup olduğunu iddia ettiği yoldaşımız KOSTAS SAKKAS’ı herhangi bir delil olmadığı halde “suçlu” ilan edip hapsetmiştir.

Yunanistan yasalarınca 18 ay içerisinde cezasının kesinleşmesi veya tutuksuz yargılanması gereken Kostas 3 yıldır ertelenen mahkemelerle hala hakim karşısına çıkamamıştır. Kostas bu durumu protesto etmek amaçlı kendi deyimiyle “BİR ACİZLİK OLARAK DEĞİL, MÜCADELEYİ DAHA YUKARIYA TAŞIMAK İÇİN.” Süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlamıştır ve bu açlık grevi 4 HAZİRAN’DAN beri devam etmektedir.

Kostas’ın 33 gündür sürdürdüğü grev nedeniyle cilt hastalıkları, mide, pankreas, reflekslerde yavaşlama, gözlerinde ve tüm duyu organlarında ciddi kalıcı hasarlar oluşmuş vücut ağırlığının %16’sını kaybetmiştir.

Sacco ve Vanzetti’nin vicdanıyla Alexsis’in düşüyle Carlo Guliani’nin direnciyle özgürlüğünü bedenine tercih etmiş yoldaşımız Kostas yalnız değildir. Dünya’nın dört bir yanında 6000’den fazla kişi dönüşümlü-süresiz açlık grevindedir. Çeşitli ülkelerde milyonlarca insanın katıldığı eylemler düzenlenmiştir. Bizlerde buradan hep beraber haykırıyoruz KOSTAS SAKKAS YALNIZ DEĞİLDİR ve HEMEN SERBEST BIRAKILMALIDIR.

Sakkas’ın tutsaklığı sırasında Yunanistan yeni demokrasi hareketi partisi “ANARŞİSTLERE KARŞI HERHANGİ BİR DEMOKRASİ UYGULANMAMASI GEREKTİĞİNİ VE DOĞRUDAN İNFAZ EDİLMEYİ HAK ETİKLERİNİ” beyan etmiştir. Hiçte yabancı olmadığımız bu söylem dünyanın “ YENİ DEMOKRATLARININ” ORTAK SÖYLEMİDİR.

Ve bizler diyoruz ki; Sakkas serbest bırakılana dek eylemlerimiz sürecek. Gezi parkı tutsakları özgür kalıncaya dek direneceğiz. Gezi parkı eylemleri sırasında devlet tarafından katledilen dört yoldaşımızın katilleri ve azmettiricileri cezalandırılana dek bu işin takipçisi olacağız… Kostas’ın ve gezi parkı tutsaklarının düşü bizim düşümüzdür ve bu bir suçsa bu suça ortağız.

Bu yüzden tüm gücümüzle haykırıyoruz;

NE TANRI NE DEVLET, İTAAT ETME İSYAN ET

Karşı Kıyıdan Anarşistler

(Anarşist Platform)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.