ManşetTürkiye

İzmir’de deprem dalgası

0

İzmir ve çevresi 1 Şubat gününe ardı ardına gelen deprem sarsıntılarıyla başladı.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Saat 08.46’da İzmir‘in Karaburun ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği 20.69 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı Karaburun ilçesi ve çevresinde de hissedildi.

Bir dakika sonra aynı bölgede bu kez 4,8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

Art arda yaşandı

Yine Karaburun açıklarında saat 08.03’te 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. İzmir’de saat 09.00’da merkez üssü Karaburun olan 4.7 (Mw) büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Son olarak Kandilli Rasathanesi‘nden yapılan açıklamada saat 11.35’de 5,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiği belirtildi. Ege Denizi açıklarında gerçekleşen depremin derinliği 12,3 kilometre olarak kaydedildi.

Kurum: Olumsuz ihbar yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de art arda yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı. Kurum, “Ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık” ifadelerini kullandı.

AKUT ise “İzmir Karaburun ilçesinde meydana gelen 4.1, 5.1, 4.8 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler için gelişmeleri takip ediyoruz” payalaşımını yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.