ManşetUlaşım

İzmir’de bisikletlilere vapurlar 5 kuruş olacak

0

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, şehirde bisiklet kullanımının arttırılması ve farkındalık yaratmak amacıyla bisiklet kullanıcılarının vapurlara 5 kuruşluk sembolik ücretle binebileceklerini açıkladı.

Ayrıca trafik yoğunluğunun yaşandığı arterlerde arıza yapan araçlar için ücretsiz çekici hizmeti verilecek. Atak ücretsiz çekici hizmetinin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Yeşildere ve Altınyol‘da uygulanmasını düşündüklerini aktardı.

‘Bisiklet kullanım oranı arttı’

Radyo Trafik İzmir’de Esra Balkanlı’nın sunduğu “İZUM ile İzmir’de Ulaşım” programının ilk konuğu olan Atak, pandemi döneminde İzmir’de bisiklet kullanımının yüzde 2 buçuktan yüzde 5’e çıktığı bilgisini de paylaştı. Atak, bu sonucun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Pandemi süresince insanların toplu taşıma kullanım oranlarının azaldığını belirten Atak,  pandemi öncesi toplu ulaşım kullanan her dört kişiden birinin özel araç kullanmaya başladığını söyledi.

Atak “Yaklaşık 125 bin yeni aracın trafiğe katıldığını tespit ettik. Bunu zaten yollarımızda da hissediyoruz. Temmuz-Ağustos döneminde Ekim-Kasım trafiğini yaşadık. Bu aslında bizim için bir felaket senaryosu” dedi.

Vapur seferleri artacak

Vapur sefer sayılarını arttıracaklarından söz eden Eser Atak, “Arabalı vapurlarda doldur-boşalt sistemi ile yeni bir taşıma sistemine geçeceğiz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnsanlar iskeleye gittiğinde kendisini bekleyen bir geminin olduğunu bilmelerini istiyoruz. Günlük sefer sayımızı 207’den 272’ye çıkartacağız. Bu arabalı vapur seferlerinde yüzde 84’lük bir artışa tekabül edecek” dedi.
.
Yolcu vapurlarının yoğun kullanıldığı iskelelerde 15 dakikada bir sefer düzenleyeceğiz. Gün içinde 45 dakikada bir yapılan seferleri 30 dakikada bire indireceğiz. Az kullanılan bazı iskelelerimize ring seferleri düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.