Kategoriler: Hayvan HaklarıManşet

İzmir’de altı köpek zehirlenerek katledildi

Hemen her gün Türkiye‘nin bir çok kentinde yaşam hakkı ve alanları ellerinden alınan, sokakta yaşayan hayvanlara yönelik işkence ve katliam haberleri, son olarak İzmir’den geldi.

Urla ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi’nde sokakta yaşayan altı köpek zehirlenerek katledildi. Belediye ölen hayvanların sayısının artabileceğini belirtti.

Mahalle sakinleri, 20 Mayıs gece saatlerinde sokakta besledikleri köpeğin ağzından köpükler geldiğini fark ederek durumu  belediye ve polise bildirdi. Bölgede başka hayvanların da zehirlenmiş olabileceği ihtimaliyle çevrede inceleme yapan mahalleliler çok sayıda köpekte aynı semptomların yaşandığını belirledi.

Olay yerine giden veteriner ve halk zehirlenen köpekleri kurtarmak için çalışma başlatmasına rağmen hayvanların hiç biri kurtarılamadı.

Hak savunucularından vekillere çağrı: Hayvanların ve yaşamın yanında olun!

Mahalle halkından Elif Sarı şunları anlattı: Ölen hayvanlar kimsenin sorumluluğunda değil. Sevgimizle, onları beslememizle büyüyen dostlarımızdı. Hepsi için çok üzgünüm. Aralarında elimde büyüyen bir köpek de var. Diğerleriyle beraber o da zehirlendi. Kasıtlı bir şekilde yapıldığı çok belli. Buradaki hayvanların kimseye bir zararı yok. Zararı olsa bile bu şekilde bir müdahale edilmemeliydi. Bu insanlığa aykırı bir durum. Hepsini de şikayet edeceğiz” dedi.

Köpekleri zehirleyenlerin bulunması için olayla ilgili hem polis hem de ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme ve soruşturma başlattı.

Belediye’den nöbet

Urla Belediyesi ise altı köpeğin zehirlenerek katledildiğini tespit ettiklerini, ancak sayının artabileceğini bildirdi:

“20 Mayıs’ı 21 Mayıs’a bağlayan gece saat 01.00 sularında Urla Belediyesi Veterinerliği’ne, ilçemiz Gülbahçe Mahallesi’nde can dostlarımızdan olan sokak köpeklerinin zehirlenmiş olabileceği yönünde ihbar gelmiştir. Kısa bir süre içerisinde olay mahalline giden ekiplerimiz, altı can dostumuzun zehirlenerek öldürüldüğünü tespit etmiştir. Ekiplerimiz; olay bölgesi ve çevresinde zehirli başka besinlerin olabileceği şüphesiyle bölgede temizlik çalışması gerçekleştirmiş ve diğer can dostlarımızın da zehirlenme ihtimaline karşı sabah saatlerine kadar tedbir amaçlı nöbet tutmuştur.

Can dostlarımıza karşı canice yapılan saldırı ile ilgili olarak Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Urla Belediyesi olarak bizler de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bir daha bu ve benzeri üzücü olayların yaşanmaması adına bu canice yapılan katliamı gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almaları için gereken duruşumuzu sürdüreceğiz.”

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi