Ekolojik YaşamManşet

İzmir yenilenebilir enerji ve yeşil gelecek için Gündoğdu’da buluştu

0

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon’un çağrısıyla başlayan küresel iklim hareketine destek olarak İzmir Engelsiz Sanat Derneği tarafından 21 Eylül Pazar Günü Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilen ‘’Sadece 15’’ etkinliği güzel görüntülere sahne oldu. Fosil yakıtların ve nükleer enerji santrallerinin iklime ve insan hayatına verdiği zarara karşı yenilenebilir enerjinin savunulduğu etkinlikte sürdürülebilir iklim ve spor ön plandaydı.

IMG_8216...

Amerikan Futbolu 1.Lig takımı Dolphins ve Atamert Gençlik & Spor Kulübü gösterileriyle sporun ve sağlıklı yaşamın önemini vurgularken iklim değişikliği hakkındaki farkındalıklarını paylaştılar. Sosyal medya üzerinden, güneşten ‘’Sadece 15’’ dakikada gelen ışınım miktarının dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacına eşdeğer olmasını tema alan çeşitli yarışmalar düzenlendi, kazananlara güneş enerjisiyle çalışan mobil şarj aletleri hediye edildi ve etkinlik çevre temizliği ile sona erdi.

Bilgilendirme konuşmalarının yanı sıra katılanların düşüncelerini yazıya dökebileceği interaktif bir paylaşım panosu oluşturuldu. Bu etkinliğin yeşil gelecek için ufak ama önemli bir adım olduğunu söyleyen Serkan Gümüş, Betül Kabaş, Dilay Ceylan ve Canses Özel’den oluşan etkinlik takımı yenilenebilir enerji konusunda sahip oldukları bilgiyi insanlara aktarmaktan vazgeçmeyeceklerini ve projelerinin süreklilik içerdiğini belirttiler.

 

Haber: Mert Görkem Ayaz

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.