GündemManşetTürkiye

İzmir, Edirne ve Bakırköy’deki etkinliklerde havai fişek dönemine son

0
İzmir Büyükşehir, Edirne ve Bakırköy‘ün CHP’li  belediyeleri, doğayı kirleten ve canlıların ölümüne neden olan havai fişek gösterilerine yer vermeme kararı aldığını duyurdu.

“Denetimsiz, kuralsız bir biçimde üretim yapan fabrika ve atölyelerdeki iş cinayetleri hepimizi yasa boğuyor” diyen Soyer, “Kullanım azalırsa zorunlu bir ihtiyaç olmayan havai fişek üretimi nedeniyle yaşanan can kayıpları da biter” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediyesi’nden de yasaklama

Edirne Belediyesi de ildeki etkinliklerde havai fişeği yasakladığını açıkladı. CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan kararla ilgili şunları paylaştı: “Edirne Belediyesi olarak hep doğaya saygılı ve korumacı olduk.Bu günden sonra artık hiç bir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız.Tüm belediyelerimize çağrı yapıyorum; hiç bir etkinlikte havai fişek kullanmayalım.”

Bir yasak da Bakırköy’den

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da havai fişek kullanmama kararlarını Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu:  “Her canlının yaşam hakkına saygılı olmayı ilke edindiğimiz Bakırköyümüzde, çevreye ve insana da zararı ortada olan havai fişeklerin kullanımını yasaklayan teklifi Bakırköy Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul eden tüm siyasi parti meclis üyelerine teşekkür ederim.”

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.