İzmir depremi Yunanistan adası Sisam’ı da yıktı

Ege Denizi açıklarında meydana gelen depremden etkilenen ada halkı sokaklara döküldü. Depremde birçok kilisenin duvarları ve bazı evler de yıkıldı.

Ege Denizi’nde İzmir Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında meydana gelen ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve binaların yıkılmasına sebep olan deprem Yunanistan‘ın Sisam adasında da etkili oldu.

Depremin hisseden halk sokaklara döküldü. Sisam adasındaki Samos’ta bir çok kilisenin duvarları, bazı evlerin de yıkıldığı ifade edildi. Ayrıca deprem adada küçük tsunami etkisi yarattı.

DHA’nın aktardığına göre Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ve yardım kurtarma ekibinin Samos’a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

‘6 şiddetinde artçılar bekliyoruz’

Fotoğraf: DHA

Öte yandan, Depremin tetiklediği tsunami ile ilgili olarak, en fazla risk altında olan bölgenin Sisam adasının kuzey kıyıları olduğu ifade edildi.  Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis, 6.6’lık depremin ana deprem olduğunu tahmin ettiğini, ancak Richter ölçeğine göre 6,2’lik kuvvetli artçı sarsıntıların devam edeceği uyarasında bulundu.

Tselentis yaptığı açıklamada, “6,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz. Hasarlı evde kimsenin bulunmaması gerekiyor” dedi. Yunan deprem bilim uzmanı Profesör Efthymios Lekkas, ise verilere dayanarak, spesifik 6.7 Richter’den daha büyük bir depremin meydana gelemeyeceğini vurguladı.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR