Manşetİklim Krizi

Ege’de hortum felaketi: 16 kişi yaralandı

0

İzmir‘in Çeşme ilçesinde denizde hortum meydana geldi. Alaçatı Port bölgesinde oluşan hortum nedeniyle bölgede vinç devrildi, bazı araçlar ters döndü ve bölgede hasar oluştu.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran hortum nedeniyle 16 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların Çeşme Devlet Hastanesi‘nde tedavi altına alındığını söyleyen Oran, “Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı” dedi.

Bununla birlikte Ayvalık‘ın Sarımsaklı Mahallesi’nde de kısa süreyle hortum etkili oldu. Deniz üzerinden kıyıya gelen hortum, mahalledeki bazı binaların çatılarına zarar verdi, araçlarda hasara neden oldu.

Hayvanlar yıkılan damların altında kaldı

Çeşme Belediye Başkanı, ilk belirlemelere göre, 4 teknenin battığını, 10 otomobilin hasar gördüğünü ve Büyük Sanayi mevkiinde çatıları uçurduğunu söyledi.

Bu bölgede hayvan damları bulunduğunu belirten Oran, birçok hayvanın yıkılan dam altında kaldığını aktardı. Oran, “Ekiplerimiz onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.

‘Evlerin çatıları uçtu’

İzmir Büyükşehir Belediyesi hesaplarından yapılan paylaşımda ise “Çeşme Alaçatı Port bölgesinin inşaat alanında, aşırı yağış ve fırtınayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç direği devrildi, bazı evlerin çatıları ise uçtu. Yaralı vatandaşlarımız var. Ekiplerimiz olay yerinde, gereken çalışmaları yapıyor” denildi.

Yapılan açıklamada hortum dışında kimi bölgelerde sağanak ve dolu yağışının da etkili olduğu aktarıldı. Açıklamada “Sağanak yağışla birlikte Urla, Güzelbahçe, Narlıdere başta olmak üzere bazı ilçelerimizde dolu yağışı da etkili oluyor. Ekiplerimiz su baskınlarına karşı alarmda. Vatandaşlarımızın da dikkatli olmasını rica ederiz” ifadeleri yer aldı.

İzmir Valisi Köşger’den açıklama

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Çeşme’de incelemelerde bulundu. Köşger, gazetecilere konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Daha önce İzmir’de görülmemiş bir vaka yaşandı. Bu oldukça kuvvetli bir hortum. Şimdi sahili gezdik. Özellikle Alaçatı Port bölgemizde araçları 8-10 metre havaya kaldırıp binaların üzerinden aşıp diğerlerinin üzerine atmış ve oldukça fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor.”

Köşger, Yamaç Evleri bölgesindeki bazı konutlarda hasar oluştuğunu ve Urla’da 700 seranın da doludan zarar gördüğünü kaydetti.

İzmir Valiliği’nden açıklama

İzmir Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Alaçatı Port inşaat alanında bulunan kule vincin devrildiği belirtilerek, “Vincin üzerine devrildiği konteynerde kalan 16 inşaat işçisi çeşitli yerlerinden yaralandı. 1 kişi de açık ayak kırığı var. Yaralanan 16 işçi Çeşme Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. İlçe genelinde farklı marka ve modellerde 10 araç hasar gördü. Marinada demirli 4 tekne battı. 1 teknede ağır hasar oluştu” denildi.

Açıklamada, olay yerine İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü‘nden (AFAD) iki araç ve dokuz personelden oluşan arama kurtarma ekibi, itfaiyeden dokuz araç ve 40 personel ile jandarma, emniyet ve 112 Sağlık ekiplerinin sevk edildiği de bildirildi.

Ayvalık’ta da hortum hasara neden oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde dün 23.00 saatleri sırasında Sarımsaklı Mahallesi’nde etkili olan hortum nedeniyle ilk belirlemelere göre dört binanın çatısı uçarken, 12 binada camlar kırıldı, 20 araçta hasar oluştu, dört tekne battı.

İtfaiye ve belediye ekiplerinin çevredeki temizlik çalışmaları ise devam ediyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.