TürkiyeDoğa MücadelesiEkolojiManşet

İzmir Altınkum Plajı’nda ‘beach club’ yıkımı

0

İzmir‘in Çeşme ilçesinde bulunan birinci ve ikinci doğal sit alanı statüsündeki Altınkum Plajı‘nda Yeşilköylü Atık Yönetimi Madencilik Tic. Ltd. Şti. tarafından doğa tahribatı yapılıyor. ANKA Haber Ajansı‘ndan Abdullah Çelebi‘nin özel haberine göre firma, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü‘nden kiralanan toplam 12 dönümlük araziyi tıraşladı, asırlık ağaçları keserek dere yataklarını doldurdu.

Elektrik kabloları ve inşaat atıklarını da plajda bırakan firma, daha önce Haziran ayında kiralanan dört dönümlük bölgede koruma altındaki asırlık ardıç ağaçlarının kesimiyle de gündeme gelmişti.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar tarafından yapılan şikayetler üzerine Çeşme Cumhuriyet Savcılığı ve Çeşme Belediyesi duruma el koyarak projeyi şimdilik durdurdu. 

Çeşme Altınkum Plajı yaz aylarında yalnızca yerli değil yabancı turistlerin de uğrak noktalarından biri. 

Kum tepeleri yok edildi, asırlık ağaçlar kesildi

ANKA Haber Ajansı’nın konuştuğu bölge halkı denizden gelen soğuğu ve kumu önleyen 50 yıllık kum tepelerin yok edildiğini; kum zambaklarına, tilki ve kekliklere zarar verildiğini anlattı.

Elektrik kabloları ve inşaat atıklarını da plajda bırakan firma, daha önce Haziran ayında kiralanan dört dönümlük bölgede koruma altındaki asırlık ardıç ağaçlarının kesimiyle de gündeme gelmişti.

ANKA‘ya konuşan bir bölge sakini, doğal sit alanı olmasına rağmen bunların yaşandığını, ilgili kurumlara yaptıkları başvuruları rağmen Bakanlık görevlileri ve belediyeden kimsenin kontrole gelmediğini söyledi.

Çeşme Çevre Grubu ve vatandşların müdahelesiyle projenin şimdilik durdurulduğu açıklansa da, projenin arkasında bıraktığı tahribat sürüyor. Vatandaşlar doldurulan dere yataklarından yağmur suyunun denize ulaşmasının engellenmesi sebebiyle DSİ‘yi göreve çağırıyor.

Bölgede açıkta bırakılan inşaat atıkları ve yüksek akımlı elektrik kabloları  tehlike arz ederken bitki örtüsü de ciddi zarara uğramış durumda.

 

 

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.