İsviçre’de kuraklık ölümlü traktör kazalarını nasıl arttırdı?

İklim değişikliğinin yıkıcı etkisi İsviçre’yi vurdu. Tarım Alanında Kaza Önleme Danışmanlık Merkezi’ne (BUL) göre bu yıl tarım alanında meydana gelen ölümcül kazalarda geçen yıla göre (23) artış oldu.

Açıklanan verilere göre 2018 yılında şimdiye kadar 30 çiftçi hayatını kaybetti. Tarım Alanında Kaza Önleme Danışmanlık Merkezi Teknik Direktörü Thomas Bachmann, ölümlere bu yıl olağan dışı kuru iklimin artmasının neden olduğunu söyledi.

“Büyük çiftçiler risk altında”

Bachmann, çoğu çiftçinin nemli ve kaygan toprağın farkında olduğunu, bu durumun da İsviçre’de kullanılan traktörler ve kamyonetler için sabun efekti yarattığını ifade etti.

Çok kuru toprakların da çok ıslak olanlar kadar tehlikeli olduğunu belirten Bachmann, özellikle büyük çiftçilerin risk altında oldukları uyarısını yaptı.

Teknik Direktörü Thomas Bachmann, çiftçilerin tarım araçlarını kullanırken sadece yollarda değil, arazide, ormanda ya da dik yamaçlarda emniyet kemeri takmaları çağrısında bulundu.

 

(Euronews, Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR