İsveç’i Twitter’dan vatandaş yönetecek

Resmi Twitter hesabını tanıtım amacıyla kullanan İsveç Hükümeti, her hafta bir vatandaşına Twitter hesabının kontrolünü devretmeyi kabul etti.

İsveç turizm ajansının ikna ettiği İsveç hükümeti resmi Twitter hesapları @Sweden’ın ülkenin tanıtımı amacıyla her hafta bir vatandaşın kullanımına verilmesini kararlaştırdı.

“İsveç’in Küratörleri” projesi kapsamında her hafta farklı bir vatandaş, hesabın avatarını değiştirmeden, istediklerini dünyaya gönderecek. Hesaba sahip olan vatandaşların İsveç’teki önemli yerler ve yaşayış biçimiyle ilgili Twitter mesajları atması isteniyor.

@Sweden hesabı 2009 yılından bu yana ülkenin turizm bakanlığı tarafından güncelleniyordu.

VisitSweden CEO’su Thomas Brühl’e göre, hiç kimse İsveç markasını kendi insanından daha fazla sahiplenemez. Brühl, “Bu girişimle birlikte İsveç’i dünyaya tanıtmalarına imkan veriliyor. İsveç’i turistlere her zaman gezdirmeyi severim ve bunu Twiter üzerinden vatandaşların yapacak olması çok eğlenceli ve doğal bir adım olarak görüyorum” dedi. BTnet.com.tr’nin aktardığına göre Twitter hesabını kullanacak ilk kişinin yazar, pazarlamacı ve sosyal medya ile web kültürü hakkında konuşmalarda bulunan Jack Warner olduğu bildirildi. Her hafta değişecek kişilerle güncellenen resmi Twitter hesabı uygulamasının ne kadar devam edeceği konusunda bilgi verilmedi ancak en azından iki ay projenin devam etmesi bekleniyor.

Ülkemizde de böyle bir fırsat sunulması farklı bir deneyim olabilirdi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gazeteci, yazar ve hak savunucularına gözaltı dalgası

Bu sabah çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda 13 gazeteci de gözaltına alındı. Dosyalara gizlilik kararı verildiği için gerekçe bilinmiyor.

Açık Radyo, artık ‘Apaçık’

RTÜK'ün karasal yayınını durdurduğu Açık Radyo, 11 Kasım Pazartesi sabahı "Apaçık Radyo" olarak internet üzerinden yayına devam edeceğini duyurdu.

RSF: Doğal kaynakların sömürüsü ve ekoloji habercilerine baskı el ele gidiyor

Sınır Tanımayan Gazeteciler, dünya genelindeki doğal kaynakların üçte ikisinin basın özgürlüğünün 'zor' veya 'ciddi tehdit altındaki' ülkelerde çıkarıldığını tespit etti.

İklim aktivisti Greta Thunberg, Açık Radyo’ya destek için Türkiye’ye geldi

RTÜK tarafından yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo'ya destek ziyareti yapan İsveçli iklim aktiviste Greta Thunberg, 'Açık Radyo, açık kalmalı' dedi.

‘Etki ajanlığı’ yasa teklifi komisyondan geçti

Basın özgürlüğüne karşı ciddi bir tehdit niteliği taşıyan 'etki ajanlığı' tasarısı, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Gazeteciler endişeli.

EN ÇOK OKUNANLAR