İstiklal Caddesi’nde ‘güvenlik’ nedeniyle sokak müziği ve kültürel etkinlikler yasaklandı

İstanbul Valiliği, bombalı saldırıyı gerekçe göstererek İstiklal Caddesi'nde seyyar satışı ve sokak müzisyenliği, sergiler, stant açılması gibi tüm kültürel faaliyetleri yasakladı. Yasakların hangi tarihte son bulacağına ilişkin ise bir açıklama getirilmedi.

İstanbul Valiliği, 13 Kasım’da Taksim’de altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerekçe göstererek yeni ‘güvenlik’ yasakları ilan etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi‘nde yeni yasaklamalar için “Genel Emir” yayınladı.

Buna göre; işletmeler tarafından masa, sandalye konulması, stant ve sergi açılması, seyyar satış, kültürel etkinlikler, sokak müzisyenliği, hanutçuluk gibi faaliyetlere izin verilmeyecek.

Yasakların hangi tarihte son bulacağına ilişkin ise bir açıklama getirilmedi.

Valilik tarafından açıklanan emirde; “Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi’nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur. Öte yandan, kamu düzeni ve esenliği ile genel asayişin sağlanmasında da aynı hususun kritik önem teşkil ettiği değerlendirilmektedir” denildi.

Bu kapsamda İstiklal Caddesi’nde,

  • Herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulması,
  • Stant kurulması,
  • Sergi açılması,
  • Seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulması,
  • Sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesi,
  • Toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılması,
  • Hanutçuluk faaliyetleri, ve benzerlerine kesinlikle izin verilmeyeceği açıklandı.

Emir’de, “Yetkili ve sorumlu kurum/kuruluşlar tarafından gerekli tedbirlerin alınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca emrin hassasiyetle uygulanması, emre aykırı davrananlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususları bildirilmiştir” ifadeleri de yer aldı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hindistan’da tecavüze idam cezası öngören yasa tasarısı kabul edildi

Batı Bengal Meclisi'nde kabul edilen yasaya göre cinsel istismar mağdurunun ölümüne yol açanlar idam edilecek, bu suçtan hüküm giyenler ise şartlı tahliyesiz ömür boyu cezaevinde kalacak.

Borçka’da Reşit Kibar’ı öldüren Muhammet Ustabaş tutuklandı, ekolojistlerin tepkisi dinmiyor

Artvin'de ağaçların kesilmesine karşı çıkanlara ateş açıp Reşit Kibar’ı öldüren Muhammet Ustabaş tutuklandı. Ekoloji örgütleri ve aktivistler ise soruşturmanın derinleştirilmesini istiyor.

İklim aktivisti Thunberg, Gazze eyleminde gözaltına alındı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Danimarka'da bir protesto gösterisine katılan iklim aktivisti Greta Thunberg, beraberindeki altı kişiyle gözaltına alındı.

AB’den yeni iklim kuralları: Havayolları uçakların buhar izlerini izlemek zorunda

Avrupa Komisyonu, şirketlerden uçakların 'yoğunlaşma izleri'nin tahmini iklim etkisini ve yıllık olarak yaydıkları karbondioksit miktarını bildirmesini istedi.

Edirne-Kavacıklılar OSB’ye karşı altı yıllık mücadelesini kazandı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık Köyü’nün merasına yapılmak istenen organize sanayi bölgesine ilişkin Bakanlığın itirazını oy birliği ile reddetti.

EN ÇOK OKUNANLAR