Manşet

İstiklal Caddesi’nde ‘güvenlik’ nedeniyle sokak müziği ve kültürel etkinlikler yasaklandı

0

İstanbul Valiliği, 13 Kasım’da Taksim’de altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerekçe göstererek yeni ‘güvenlik’ yasakları ilan etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi‘nde yeni yasaklamalar için “Genel Emir” yayınladı.

Buna göre; işletmeler tarafından masa, sandalye konulması, stant ve sergi açılması, seyyar satış, kültürel etkinlikler, sokak müzisyenliği, hanutçuluk gibi faaliyetlere izin verilmeyecek.

Yasakların hangi tarihte son bulacağına ilişkin ise bir açıklama getirilmedi.

Valilik tarafından açıklanan emirde; “Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi’nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur. Öte yandan, kamu düzeni ve esenliği ile genel asayişin sağlanmasında da aynı hususun kritik önem teşkil ettiği değerlendirilmektedir” denildi.

Bu kapsamda İstiklal Caddesi’nde,

  • Herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulması,
  • Stant kurulması,
  • Sergi açılması,
  • Seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulması,
  • Sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesi,
  • Toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılması,
  • Hanutçuluk faaliyetleri, ve benzerlerine kesinlikle izin verilmeyeceği açıklandı.

Emir’de, “Yetkili ve sorumlu kurum/kuruluşlar tarafından gerekli tedbirlerin alınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca emrin hassasiyetle uygulanması, emre aykırı davrananlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususları bildirilmiştir” ifadeleri de yer aldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.