Hayvan HaklarıKültür-SanatManşet

İstanbul’un sokak köpeklerini anlatan Stray filmi bu ay ABD’de yayınlanacak

0

Hong Kong doğumlu olan ve Amerika Birleşik Devletleri‘nde (ABD) yaşayan yönetmen Elizabeth Lo tarafından çekilen, İstanbul‘un sokak köpeklerini konu alan “Stray” isimli belgesel bu ay ABD’de afisilver.afi.com, virtualavalon.org ve themiracletheatre.com gibi platformlarda yayınlanacak.

2020 yapımı filmin uzunluğu ise 1 saat 12 dakika.

Film, üç köpeğin hikayesine odaklandı

Film, Zeytin, Nazar ve Kartal isimli üç köpeğin İstanbul’daki gündelik maceralarına odaklanıyor.

Ayrıca belgesel, hem insanların hem de köpeklerin hayatlarını etkileyen sosyal ve kentsel dinamiklere de atıfta bulunuyor.

 

Elizabeth Lo, bir röportajında İstanbul seyahati sırasında ilk başta Zeytin’le tanıştığını, onu takip ettiğinde de şehirdeki diğer köpek topluluğuyla karşılaştığını anlattı. Lo, kamerasıyla Zeytin ve arkadaşlarını takip ederken, filmin ortak yapımcılarından Ceylan Çarhoğlu, Zeynep Köprülü ve Zeynep Aslanoba‘dan biri de mikrofonla çevredeki sesleri kaydetti.

Stray, ilk gösterimini geçtiğimiz yıl nisan ayında Tribeca Film Festivali‘nde yaptı. Daha sonra ise Londra ve Stockholm gibi festivallerde izleyiciyle buluştu. Eleştirmenlerin Seçimi Belgesel Ödülleri‘nde de en iyi ilk belgesel kategorisinde adaylık kazandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.