Kültür-SanatManşet

“İstanbul’un Müzikleri” Sismanoglu Megaro’da

0

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, Müzik Arkadaşları Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Araştırma Merkezi (MIAM) işbirliğiyle, “İstanbul’un müzik geleneği” üzerine bir konuşmalar dizisi düzenliyor.

Geçen yılın konuşmalarında, İstanbul ve Türkiye’nin başka bölgelerinden gelen Yunan bestecilerin eserlerinin tanıtımı gerçekleştirilmişti. Bu yıl, İstanbul’un kutsal mekânlarda çalınan müzik, saray müziği, insanların günlük yaşamlarında eğlendiği müzikler gibi İstanbul’un kutsal, halk, eğlence ama her zaman bu şehrin insanlarının hayatlarında yer alan ve İstanbul’un özel karakterini oluşturan müziklerinin tanıtımını yapılacak.

Konuşmalar dizisi 19 Mart Salı günü saat 19.00’da “İstanbul’un kutsal Müziği” başlıklı söyleşiyle devam edecek. Söyleşide Prof. Dr. Safa Yeprem (Marmara Üniversitesi) “İstanbul camilerindeki müzikal tınılar” ve araştırmacı Stelyo Berber de “Bizans Kilise Müziğinin başkenti İstanbul” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecekler. Müziğin Arkadaşları Derneği’nden Aleksandros Harkioklis‘in koordinatörlüğünde Sismanoglu Megaro‘da gerçekleşecek söyleşide İngilizceden Türkçeye ve Türkçeden İngilizceye simultane çeviri yapılacak. Konuşmaların ardından müzikler dinletilecek.

Etkinliğe katılmak için ön kayıt gerekiyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.