GündemManşetTürkiye

İstanbul’da Newroz Coşkusu

0

Kazlıçeşmede kutlanan Newroz bu yıl da HDP ve BDP nin çağrısıyla yapıldı. Gerçek bir bayram coşkusunun yaşandığı bu yık ki Newroz’daki temel tema2014-03-23 12.27.48 (800x600) Abdullah Öcelan’a özgürlük idi.Tüm bayraklar flamalar ve sloganlar bu talebi dile getiriyordu.Sabah saatlerinde sınav nedeniyle bölgedeki okulların çevresinden geçerken sessiz olmaya gayret eden on binler öğlen saatlerinde yüz binler olarak Kazlı çeşme meydanını doldurmuştu. Tam bir panayır havasındaki meydanda halaylar çekildi, şarkılar söylendi. Hatta bir grup genç dört katlı kuleler kurarak  kalabalığı coşturdu.

Newroz’a katılanlar için korku  duvarı çoktan aşılmış gözüküyordu, mobesalara el sallayıp polis araçlarının önünde Abdullah Öcalan bayraklarını sallamaktan hiç tedirginlik duymuyorlardı.Seyyar satıcılar, hem standart yiyeceklerini, köfte pilav kuru yemiş vb. hem de Newroz ve Kürdistan’a ait sembolleri satıyorlardı. Her zamanki gibi tekerler yakıldı.

İstanbul’daki kutlamalarda dağılma saatlerinde polisin tahammülsüzlüğü nedeniyle yaşanan gerilimi saymazsak Newroz bayramı bu yılda neşeyle kutlandı.kutlandı. Newroz’a katılanlarla yaptığımız kısa söyleşilerde herkez genel olarak3 gelecekten umutluydu. Barışa giden yolun Abdullah Öcalan’a özgürlükten geçtiğine inanıyorlardı.Bazıları da laf arasında Tayyip Erdoğan ve AKP hükumetini hırsızlıkla suçlamaktan geri duramıyor, Devletin ve Başbakan’ın katliamların hesabını vermek zorunda olduğunu dile getiriyorlardı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.