İstanbul’da kısa süreli Ebola paniği

Yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle başvurduğu Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ebola şüphesiyle izole bir odada müşahede altına alınan Fildişi Sahilli kadına sıtma teşhisi konuldu. Daha sonra Fildişi Sahilli olduğu bildirilen kadının, Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki B.D olduğu kaydedildi.

15 marmara üniversitesi hastanesi

Alınan bilgiye göre, 25 Eylül’de Fildişi Sahili’nden Türkiye’ye gelen 22 yaşındaki kadın, sabah yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle aile hekimine gitti. Ardından akşam aynı şikayetlerle MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran kadın, Ebola şüphesiyle izole bir odada müşahede altına alındı.

Kadın hastaneye gelmeden önce gerekli önlemler alınarak acil servisin boşaltıldığı öğrenildi. Acil serviste güvenlik görevlileri dahil herkesin maske taktığı görüldü. Hastanın müşahede altına alınmasının ardından dezenfekte edilen acil servise, durumu çok ağır olanların dışında hasta kabul edilmediği kaydedildi.

Fildişi Sahilli kadına, yapılan tetkiklerden sonra sıtma teşhisi konuldu. Hastaya sıtma teşhisi konulmasının ardından, dezenfekte edilen acil servisin normale döndüğü ve hasta kabulüne başlandığı öğrenildi.

Valilikten Ebola Açıklaması 

15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisineve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00’dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR