TürkiyeManşetUlaşım

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışlar Arnavutköy’de hortuma yol açtı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarılarının ardından İstanbul‘da sabah saatlerinde başlayan yağışlar Yeniköy açıklarından başlayarak pek çok ilçede etkisini gösterdi. Vatandaşlar yağışlar nedeniyle zor anlar yaşarken pek çok ev ve işyerini su bastı.

Yağmurun etkili olduğu Arnavutköy’de meydana gelen hortum kameralar tarafından görüntülenirken, bir fabrikayı yağmur suları bastı.

Küçükçekmece’de sabah saatlerinde yağan kısa süreli yağmur trafiği durma noktasına getirdi. Yağmur sonrası oluşan kilometrelerce araç trafiği nedeniyle bazı vatandaşlar yaklaşık bir saat İkitelli Caddesi’ndeki trafikte kaldı.

Yağışlar Anadolu Yakasında da etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar üst geçit altlarına ve otobüs duraklarına sığınırken D-100 Karayolunda yoğun trafik oluştu.

Vatandaşlara uyarı

MGM, bugün ve yarın etkili olması beklenen yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

MGM tarafından hazırlanan “2018 Meteorolojik Afetler” raporuna göre Türkiye’de de iklim krizi bu afetlerin sayısını her geçen yıl artırıyor.

Buna göre Türkiye’de 2018 yılında 871, 2017 yılında 598, 2016 yılında 654, 2015 yılında 731 meteorolojik afet raporlandı. MGM verilerine göre de bahsi geçen bu dört yıl, 1940’lardan beri ülke tarihinde en çok meteorolojik afetin görüldüğü yıllar olarak ön plana çıkıyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.